Întrebare recomandată | Anonimul5666776 a întrebat:

Ce să faci dacă te doare spatele mai multe zile?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Grijă la poziția de stat pe scaun sau chiar și in pat, fă-i cât mai multă mișcare, nu sta prea mult așezat, măcar la o oră-2 ridică-te măcar 5 minute în picioare și poți merge și la un masaj. dacă problema persistă și dupa astea, mergi la un control la medic

| Cipi1212 a răspuns:

Probabil ai probleme cu sistemul neregula periferic.

| Xena20 a răspuns:

Mergi la doctor, o să îți dea fizioterapie și kinetoterapie. Kinetoterapia e gimnastica medicala și ajută mult. Apoi continui sa faci acasă zilnic exercițiile pe care le înveți la kineterapie. Apoi te apuci de un sport sau faci mișcare mai multă și să vezi ce bine o să îți treacă. Problemele cu spatele se simt mai mult si e risc mai mare să se agraveze la oamenii sedentari.

| DrMihailovici a răspuns:

Dacă te doare spatele mai multe zile, nu înseamnă automat că ți-a cedat coloana și urmează să fii donator oficial de baston. În 90% din cazuri e vorba de mușchi înțepeniți, stat strâmb, dormit prost sau prea mult „sport" făcut după ce n-ai făcut nimic un an.

Ce faci? Miști carcasa. Stretching simplu, mers pe jos, o saltea decentă și eventual un antiinflamator dacă durerea nu te lasă să respiri normal. Dacă vrei o cremă bună, îți recomand Dr. Boici - eu o folosesc totdeauna.
Dacă apar chestii dubioase, precum febră, amorțeli, durere care coboară pe picior, lipsă de forță, atunci nu mai e glumă, te duci la medic să nu descoperi prea târziu că nu era doar o contractură.

Dar dacă e doar „mă doare spatele de câteva zile", relax, e clasicul reminder al corpului că nu ești făcut să trăiești ca o plantă în ghiveci.

Sper că te-am ajutat!
Doamne ajută!
Dr. Mihailovici

| 9PM a răspuns:

Schimbi salteaua,perna sau daca nu e o contractura musculara te duci la medicul de familie. Un RMN îți poate arata ce probleme întâmpini,adică un neurolog se uita și îți prescrie tratament.
Trebuie sa fii și vigilent la poziția corpului când dormi, cum dormi, status excesiv pe smartphone, scaun, in aceeași poziție rigida.

| 9PM a răspuns:

Ajuta sa te dai cu crema Diclofenac, Voltaren câteva zile.

| petriinna a răspuns:

Nu neapărat poți să ai mușchii tensionați, pe mine m-a lăsat complet durerea de coloana după ce am inceput să îmi întăresc mușchii lombari pentru că erau prea fleașcă* și nu îmi puteau susține coloana.
Poate ai nevoie sa îți întărești mușchii, se spune că coloana vertebrala este "stâlpul vieții "

| Elaz78 a răspuns:

încearcă stretching.
ai mușchii tensionați și crează presiune asupra coloanei.
dar mergi și la medic.
aici primești doar sfaturi, medicul îți spune clar ce problemă ai…