Si e rau sau? Sau nu e
In cantitate mica nu face problema.
Cantitati mari consumate pot face probleme de digestie.
Dar de imbolnavit de ceva boala? Pot?
Si e ceva grav? Cum se manifesta?
Cum s-a zis mai sus, te c*ci pe tine cu strochi. In cazuri relativ rare poti ajunge la spital. In cazuri si mai rare, se poate ajunge inclusiv la deces.
eu ii zisei
Asa in general in cele mai multe cazuri ce se intampla? Doar ca ti e rau si ai diaree si atata tot?
Si cazurile in care te imbolnavesti de ceva sunt rare sa inteleg. Dar si cu asta, depinde cat de rare sunt, cat sunt de rare?
Depinde de mucegai si care e starea sistemului tau digestiv. Eu am mincat piine cu ceva mucegai de vreo 2-3 ori si n-am patit nimic, dar asta nu inseamna ca la toti va fi la fel.
Ce conteaza cit sunt de rare daca tu esti printre exceptiile de la regula? Cum ziceam... stai relax. Ia si baga niste iaurt cu bifidus, nu exagera cu prajelile si alte prostii, totul va fi bine.
Adica depinde de cat mucegai e?
Cit de mult si de care, ca sunt n tipuri diferite...
Penicilina (una dintre cele mai puternice antibiotice) e făcută din mucegai după ce prin 1880 s-a descoperit că omoară bacteriile.
Mucegaiul uscat de obicei e așa ca panza de păianjen, și pe usuce doar de aia se face (dacă nu o uzi), iar dacă se understand pâinea poți s-o razi și gata?
De pațit ceva nu o sa pățesti, cu atât mai puțin să faci vreo boală, din moment ce OMOARĂ BACTERIILE, cu atât mai puțin toxiinfecție alimentară.
De altfel mucegai se pune și pe salamuri, TOCMAI pe cele mai scumpe și uscate deci nu, NU O SĂ AI ABSOLUT NIMIC.
Pro să mănânci liniștită (Damasc nu te deranjează gustul)?❗❗❗
A citit undeva că o femeie a dat pâinea care mucegăise la porci și a doua zi erau toți morți.
Mucegaiul este o ciupercă cu proprietăți antiseptice, adică distruge bacteriile rele (cum este cazul penicilinei), dar le poate distruge și pe cele bune din flora intestinală.
Și poate duce de asemenea la probleme hepatice grave.
Deci dacă ai pâine mucegăită, arunc-o, nu merită.
Chiar și cu inflația actuală
In sfarsit, un om responsabil. Da, mucegaiul de pe paine e periculos in mod deosebit, in special poate duce la delir si probleme neurologice permanente.
Dar cum de poți mânca brânză cu mucegai dar nu și pită cu mucegai? Cum vine asta? Cum obții mucegai comestibil?
Pai la acea branza cu mucegai nu s-a facut ceva cu ea ca sa fie buna de consumat?
Dă odată răspunsul! Cum obții mucegai comestibil?
Nu e de la mine, dar e de la AI:? Concluzie
Brânza cu mucegai este sigură doar dacă e produsă industrial cu tulpini controlate. Pâinea cu mucegai este alterată și nesigură, indiferent cât de mică e zona afectată.
anonim_4396 întreabă: