Si e rau sau? Sau nu e
In cantitate mica nu face problema.
Cantitati mari consumate pot face probleme de digestie.
Dar de imbolnavit de ceva boala? Pot?
A citit undeva că o femeie a dat pâinea care mucegăise la porci și a doua zi erau toți morți.
Mucegaiul este o ciupercă cu proprietăți antiseptice, adică distruge bacteriile rele (cum este cazul penicilinei), dar le poate distruge și pe cele bune din flora intestinală.
Și poate duce de asemenea la probleme hepatice grave.
Deci dacă ai pâine mucegăită, arunc-o, nu merită.
Chiar și cu inflația actuală
Si e ceva grav? Cum se manifesta?
Cum s-a zis mai sus, te c*ci pe tine cu strochi. In cazuri relativ rare poti ajunge la spital. In cazuri si mai rare, se poate ajunge inclusiv la deces.
eu ii zisei
Asa in general in cele mai multe cazuri ce se intampla? Doar ca ti e rau si ai diaree si atata tot?
Si cazurile in care te imbolnavesti de ceva sunt rare sa inteleg. Dar si cu asta, depinde cat de rare sunt, cat sunt de rare?
Depinde de mucegai si care e starea sistemului tau digestiv. Eu am mincat piine cu ceva mucegai de vreo 2-3 ori si n-am patit nimic, dar asta nu inseamna ca la toti va fi la fel.
Ce conteaza cit sunt de rare daca tu esti printre exceptiile de la regula? Cum ziceam... stai relax. Ia si baga niste iaurt cu bifidus, nu exagera cu prajelile si alte prostii, totul va fi bine.
Adica depinde de cat mucegai e?
Cit de mult si de care, ca sunt n tipuri diferite...
Dar cum de poți mânca brânză cu mucegai dar nu și pită cu mucegai? Cum vine asta? Cum obții mucegai comestibil?
Pai la acea branza cu mucegai nu s-a facut ceva cu ea ca sa fie buna de consumat?
Dă odată răspunsul! Cum obții mucegai comestibil?
Nu e de la mine, dar e de la AI:? Concluzie
Brânza cu mucegai este sigură doar dacă e produsă industrial cu tulpini controlate. Pâinea cu mucegai este alterată și nesigură, indiferent cât de mică e zona afectată.
anonim_4396 întreabă: