| LisaJulie a întrebat:

Ce tip de carne te îmbolnăveste de cancer? Se spune ca este vorba de prea mult consum de carne roșie dar sunt multi care cred ca sunt majoritatea soiurilor de salamuri și șuncă periculoase!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
15 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Carnea in sine nu produce cancer, daca nu este tratat cu chimicale cancerigene sau daca nu se consuma arsa.

| RAY a răspuns:

Mezelurile creste șansa cu 25% și carnea roșie gen vita, porc, puiul și peștele sunt mai bune

| doctorandus a răspuns:

Carnea rosie, daca mananci multa in fiecare zi, creste riscul de cancer la intestine de la 3-4% la 4-5%.

| doctorandus a răspuns (pentru doctorandus):

Iar rata de cancer la vegani e aceeasi ca la carnivori, cu deosebirea ca ei fac in general alte tipuri de cancer.

| Mosotti a răspuns:

Canrea rosie de orice fel nu e buna, poate duce si la cancer de colon, deci porc, oaie, vita.

Nu vorbim de preparate din ele care-s mai rele, salamuri, mezeluri, etc, vb chiar de carnea curata.

Carnea alba e buna, pui, curcan, peste, si astea le-a spus dr Marius Sava miercurea la Maruta cand vine, adica sa dau si si sursa. Am clipurile.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Pai nu multi care cred. Toate mezelurile de prin supermarketuri sunt niste infectii jenante, indiferent de pret. Te uiti la lista de ingrediente si te linistesti. Pe linga povestile cu imbolnavitul, e vorba de FAVORIZEAZA aparitia, nu te imbolnaveste direct. Deci conumul de carne rosie creste sansele sa faci cancer, cumulat cu stresul, factorii genetici (MAI ALES ASTIA!), regimul de viata in general. Uite, ca idee, am un prieten in neamul caruia se moare pe capete de cancer. Barbatii nu prea prind nici 65 de ani. Taica-su a avut noroc de Covid, ca daca nu era ala, se mai chinuia vreo 3-4-5 luni cu cancerul. Desi femeile in general sunt mai longevive, de curand i-a murit o verisoara de cancer. 33 de ani, sportiva, regim echilibrat de viata, nebautoare, nefumatoare. Deci...

| gabicoo a răspuns:

Toate.

| Hyperion7 a răspuns:

Carnea in sine, indiferent de culoarehappy

| ReddY25 a răspuns:

Păi majoritatea

| siriusblack98 a răspuns:

Eu stiu de carnea procesata ca e foarte periculoasa pe directia asta adica tot ce inseamna:
- mici
- salam
- parizer
- crenvursti
- pateu
- carnati
Am auzit intr-adevar si de carnea rosie ca ar contine o enzima ceva care favorizeaza dezvoltarea celulelor canceroase dar cica ar fi valabil atunci cand nu o gatesti suficient, spre exemplu stii ca multi mananca vita in sange ori gatita pur si simplu insuficient (un obicei foarte prost de altfel mai ales atunci cand nu cunosti provenienta carnii).

| Ambivert a răspuns:

Tot ce e în comerț e cancerigen

| annonimaaaa555 a răspuns:

Carnea procesată (salam, șuncă, cârnați, mezeluri) este cea mai periculoasă, clasată drept cancerigenă de OMS. Carnea roșie (vită, porc, miel) consumată în exces crește riscul de cancer colorectal.

| Cresta a răspuns:

Adaosurile din mezeluri. Nu carnea in sine daca este preparata corect.

| Cresta a răspuns (pentru Cresta):

Eu mananc sunca, dar facuta la cuptor. Fara chimicale.

| Nevereverpp a răspuns:

Toate