Gresit in ce sens? Plomba gresita pe dintele ce avea nevoie, plomba buna, dar pe alt dinte?
Daca e plomba gresita, va pica mai devreme sau mai tirziu. Daca e plomba buna, dintele ramas fara va ramane cu gaura, ce o poti simti sau vedea cand te uiti in gura.
Simplu.Te doare dintele/măseaua plombată la presiune, simţi disconfort sau „mai fain" o să cadă.
Nu ai oferit suficiente detalii...
Ce simți? Te doare? Știu că atunci când ți se pune o plombă, durerea e inexistentă. Du-te înapoi și întreabă-l, poate ți-a pus o plombă provizorie.
Pai in primul rand candmananc orice chiar si miez de paine la mestecare la atincere cu celalaltdinte obus de jos simt o durere nu foarte mare dar intratat in cat sa fie un disconfort cand mananc incat sa trebuiasca sanu se prea atinga dinti de suscucei de jos.
Simt ca o bucatica din locul undei dintele e amortita si are o durere constanta chiar daca nu imi misca gura sau o tin deschisa tot simt o durere care laun momendat devine cam enervanta care o mai slabesc cand tin apa in gura(nu rete/nici calda potrivita), stiu ca atunci cand iti pune plomba nu te doare ca iti amorteste locul acela.
Nu m-a anuntat ca imi pune o blomba provizorie dupa ce mam asezat pe scaunul ala a zis ca o plomba costa 50 de lei dupa terminare mea zis sa nu prea mai mananc guma sa o las mai moale, ironia face ca mise pare cea mai mare tampenie sa mananci guma care este facuta in proportie din cauciuc si alte tampeni ultimaoara cand am mancat guma a fost cam acum cateva luni, unchiumiu mea adus 2 pachete de orbit cu arome diferite, logic ca nu l-am mancat dupa cateva saptamani intr-o seara man trezit sinu putea sa mai dorm mise facuse foame naveam nimic ce sa mananc si da...
Dintele se misca putin daca il misc stanga dreapta.
daca mai ai nevoie dedatli spune-mi
Mâine dimineață, dacă are program, du-te din nou la dentist. Nu îți trebuie programare, va intelege, e o situație de urgență. Nu știu ce să zic, dar e foarte probabil să mai ai un dinte cariat lângă cel plombat. Vorbește deschis cu dentistul, spune-i toate temerile tale. Roagă-l să se uite din nou la dinții tăi. Nu te va respinge, don't worry. Curiozitatea îl va împinge să te consulte din nou să vadă ce s-a întâmplat.
Ce temeri? nu imi este frica de dentist
si ce sa-i spun cum adica sa vorbesc deschis cu el?
Apropo pana sa imi umblel la dentist nu ma durea nici dracu nici un dinte m-a lasat durere de carie acum cateva zile si nici cand mancam nu mai ma durea =_= acum ma doare wtf
Îi spui că simți durere când mănânci, când se ating dinții etc
Nu-i ascunde nimic, practic, îi spui ce te doare. Așa cum ai făcut-o aici, pe site.
Apropo am uitat sa zic ca azi am fost la dentist pe la 2
Nu-i nimic. Mâine îl vizitezi din nou.
Când dentistul meu mi-a pus un arsenic sau ceva similar pentru uciderea nervului, nu l-am putut suporta nici măcar 30'. A fost ceva insuportabil. I-am spus că nu rezist și a găsit o altă variantă de a-mi trata dintele. Mi l-a extirpat sub anestezie locală (nervul dentar)
Pai fututimorti mati de dentist ca mea zis "a ca nu pot sa vad ce ai poatei de la radatina uite du-te si faci oradiografie =_=
Inainte sa merg la el nici dracu de nurerenu mai aveam si puteam sa mananc fara sa ma dora acum de cand s-a bagat el nimic nu mai pot sa mananc fara sa ma doara
Eu știam că radiografia se face înaintea începerii unei lucrări dentare, cu scopul de a vedea ce se află la rădăcina dintelui. În funcție de rezultatul ei, ți se spune dacă dintele poate fi salvat cu brio sau extracția e singura soluție.
Dacă tu faci acum radiografia și se descoperă ceva la rădăcina lui, dentistul trebuie să reia lucrarea, să înlăture plomba, să trateze și apoi să acopere din nou. Nu e normal să se acopere o măsea netratată corespunzător cu plombă. În acest caz, ai aflat că durerile pot fi insuportabile. Normal ar fi să nu-i plătești plomba din nou, dar știu eu ce pretenții o avea dentistul acela?!
Numai sa aud ca mai si cere bani ca o sa aiba el nevoie de un dentist, ma plimbat toata ziua sa caut o tampenie de loc in care sa-mi faca o radiografie ca celelalte locuri unde se face si erau mai aproape de mine nu direct la aia din capat la care trebuie sa colind tot orasul pana o gasesc.
Apropo un mic bonus ratatul a trecut pe foaie aia unde se incercuieste locul dintelui gresita in morti masi a trecut un dinte bun fix din partea opusa ca daca nu imi spunea aia cum e cu asta imi facea o radiografie la un dinte neatist si sanatos.
plus ca il pot lasa fara servicu ca iti permite sa-ti faca singur programul si sa plece cand vrea, am inregistrarea a 3 zile consecutiv in care 2 zile a stat decat 2 ore la program si ultima doar 3 cand el are 5 ore legal, sa nu uitam ca nu is singuru care i-a facut lucratura ca mai apoi sa mearga sa-ti faca radiografie iti bate joc de clienti.
Poate, cabinetele stomatologice (private) au incheiat contracte cu anumite firme care se ocupă cu radiografiile dentare.
Dacă firma cu care ei au încheiat contractul se află la granița orașului tău cu un altul, nu ai ce face. E aiurea, știu asta. Dacă mergi în altă parte, stomatologul se va arăta f. afectat că ai luat singur decizii și îți va spune că nu îți poate "citi" radiografia, fiindca cei pe care i-ai ales tu, chipurile, nu au avut aparatura de calitate, ca cei de la firma cu care ei au incheiat un contract. Mofturi...
PS: Schimbă-ți dentistul, dacă vezi că îți creează probleme!
Da de curiozitate atat de prost e incat sa faca o munca de mantuiala si sa nu stie de acolo cand eram la el sa nu iti dea seama ca a facut ceva gresit, oricum nu mai e mult pana cand imi vine sa-l dau in judecata asta-i al doilea lucru facut gresit de el primul e ca mananca din program acolo scrie 5 ore pe zi si el sta maxim 3
Pentru ati putea raspunde la intrebare te rog spune-mi dupa ce te-ai luat ca ti-a pus plomba gresit?
Daca te doare inseamna ca trebuie sa se acomodeze dintele,
ca sa fie plomba pusa gresit trebuie sa se clatine sau ceva de genul.
Nu cred ca pot sa clatin plomba ca se ataseaza de dinte din cate stiu si oricum era decat o crapatura unde era caria
dintele daca il misc stanga dreapta se clatina putin am o durere costanta care nu doare prea tare doar cai constanta e enervanta si devine cam insuportabila in locul undei dintele e marit cu unpic durerea adica pare cai mai mareraza de dure fix acolo am su un fel de amorteala care combinata cu durerea e enervanta
Pai iti dai seama pe moment si ii spui sa o verifice, ori e prima zi a lui si nu ai fost atent doar pana ce ai ajuns acasa.
alma200033 întreabă: