| Esther100 a întrebat:

Cum pot să îmi păstrez liniște sufletească și dacă îs furtuni în jurul meu? Sunt sensibilă și am fost rănită de multe ori, dar decat sa devin rece sau pasivă, mai mult m-au sensibilizat. Cum să fac să nu mai pun atât la suflet?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Să incerci să fii indiferentă.

| Cipi1212 a răspuns:

Să fii indiferentă.

| Seba2013 a răspuns:

Trebuie sa stii sa relationezi fortelee. Dinámica ta trebuie sa se impuna peste dinámica celorlalti. Rationalistii nu stiu de dynamis ci doar de materie.

| just4ubr2015 a răspuns:

Daca vrei sa scapi discutam in privat

| angel6lust a răspuns:

Mergi la un psiholog, mai bine.

| Darius50boss a răspuns:

Aici contează ca tu ca persoana să de accepți și să combați gândurile cu optimism chiar dacă în viață este greu trebuie să luptăm cu noi înșine, și îi bine ca unele lucruri să închizi ochii și rănile care dor în suflet se închid adevărat că greu dar noi ca oameni trebuie să privim viața cum este ea

| BlueeRoss3 a răspuns:

Parcă mă descrii pe mine, faptul ca tu simți furie, frustrare, tristețe, plângi des, te oftici când ti se face o nedreptate etc arată faptul ca ești vie, ca nu ești indiferentă, ca nu ești nesimțită etc. eu personal cred ca persoanelor calora li se rupe de restul sunt cam nesimțiți în general, și e greu să fii nesimțit când ai o educație, când nu poți să ignori jigniri, păreri necerute, etc. Eu sunt genul de persoană care mă oftic maxim când văd ca unii sunt așa nesimțiți și automat pun la suflet, mă duc în cameră și plâng ore, mă întreb de ce sunt așa ei și de ce eu sunt așa "sensibilă", vreau să îți spun ca nu ești "sensibilă" ci ca nu poți fii nesimțită ca alții. Soacra mea aruncă cu vorbe mega dure în mine, logodnicul îmi spunea "ei da ce a zis, ce te superi?, vai mare brânză ce a zis, de ce nu o ignori?" Dar el nu înțelegea ca problema nu era ca eu "pun la suflet ce spune" problema era ea ca era o mega nesimțită și își aruncă frustrările ei pe mine! Dar el nu vede asta deoarece e atât de obișnuit cu nesimțirea celor din jur încât o consideră o normalitate și vede ca eu sunt aia "naspa" și "sensibilă"! Nu! Eu doar sunt cu bun simț și rațională! Așa ca nu e la tine problema! Nu ești sensibilă ci doar știi foarte bine când cineva îți încalcă limitele! Sfatul meu e să nu stai acolo unde ești făcută "prea cuminte, prea tăcută, prea sensibilă, prea supărăciosă etc", căci problema nu e la tine ci la ceilalți care aruncă propriile lor frustrări sub forme de glume proaste si subtile ca după să le mascheze sub formă :"hai mă ce te superi, am glumit doar". Sfatul meu e să rupi legături cu prieteni toxici, dacă încă ești la școală și nu poți să îi eviți, zâmbește le frumos, răspunde le imediat ce ai fost jignită cu aceiași monedă dar cu zâmbetul pe buze, fără să pari frustrată, fără să jignești, ci sub formă de glumiță cum o fac mulți, dacă ești adult rupe legătura cu prietenii ăia naspa, focus pe tine și uită de toți cei care te supără, ai fost rănită de multe ori te înțeleg și eu am fost și încă sunt, e greu să te desprinzi, dar timpul o să o facă în locul tău pentru tine căci la un moment dat o să cedezi! O să vină ruptura de cei naspa de la sine! Am avut prieteni în trecut care mă atacau, relații unde puneam suflet să cunosc pe cineva și eram constant rănită, fiind rănită constant la un moment dat când mi-a bipuit telefonul am închis ecranul și i-am dat block acelei persoane pentru care plângeam zile, s-a rupt de la sine, frustrările încă rămân și sufăr și acum însă sper ca timpul să le spele! Cum am mai zis, ca să nu simți nimic pentru alții si să fii nepăsătoare mega tare trebuie să fii foarte nesimțită însă dacă ești o persoană empatică e greu să devii opusul aceea ce ești….