| Andrei144 a întrebat:

Cum scap de un dop de ceara? am mai avut unul și am scăpat după câteva zile,acum am la urechea cealaltă, care e cea mai buna metoda?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| nastasirobert a răspuns:

Cel mai simplu este sa iti cumperi un " AUDISPRAY" eu folosesc de cel putin 3 ani si nu am asemenea probleme

17 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Cu o seringa mare de la farmacie, pui apa calda in ea si pompezi in ureche de 10, 20 de ori, pana dopul se inmoaie si cade.

| floresdemayo a răspuns (pentru Violleta2022):

Gretta dragă, în felul acesta își poate sparge timpanul. happy

| anonim_4396 a răspuns (pentru floresdemayo):

Și eu când am mers la doctor, a procedat la fel, și era ceai.
Uhmmm?! Nu știu ce să zic.

| floresdemayo a răspuns (pentru anonim_4396):

DA, dar ți-a scos-o un doctor, nu un amic, nu tu însuți! Asta am vrut să subliniez. Și un ORL-ist ți-o scoate tot cu o seringa plină cu apă caldă (sau cu ceai, dacă tu așa zici). Ori cu o pensetă specială. Ori prin aspirație. Însă au tehnica lor, sunt specialiști. Dacă o faci tu însuți, fără să ai experiență, îți poți sparge timpanul, în momentul în care împingi apa cu viteză! E cu totul altceva când aceste spălături auriculare sunt făcute de un medic ORL-ist, ori de o asistentă care lucrează alături de el.

| anonim_4396 a răspuns (pentru floresdemayo):

Ahh, am înțeles.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Nu îți scoate singur ceara! Du-te la cabinet ORL. Înainte, poți folosi apă oxigenată (nu ulei!). Pune picături de apă oxigenată în ureche. La început, poate că vei simți urechea înfundată, dar masezi puțin în zona urechii și senzația de disconfort va dispărea. Apa oxigenată înmoaie ceara, iar un ORL-ist ți-o va scoate cu ușurință.

| OviSimple a răspuns:

Buna, daca ai un frate mai mic il poti pune sa se urineze putin intr-un dop, iar urina o vei varsa putin, in ureche vei sta cu capul intr-o parte si iti va trece. asa a avut si fratele meu si in foarte putin timp i-a trecut dupa ce un alt frate de al meu mai micut a urinat intr-un dop si el si-a pus in ureche. stiu,. nu suna prea bine dar e cea mai buna metoda pe care o stiu eu. App nu trebuie neaparat sa fie fratele tau poate fii un alt copil micut un verisor poate nu stiu. Sper ca te-am ajutat. Salut!

| Andrei144 explică (pentru OviSimple):

Wtf frate, cea mai mare idioțenie pe care am auzit-o, îți trece cu orice lichid dar voiam să știu care e cel mai bun( apa+sare sau ulei de măsline)

| OviSimple a răspuns (pentru Andrei144):

Bai frate, daca asta voiai sa stii trebuia sa spui Apa cu sare sau ulei de masline. Care este cel mai bun? asta trebuia sa fie intrebarea ta! eu ti-am raspuns cu ce stiu eu bine? cea mai buna metoda dintre. apa cu sare sau ulei de masline care dintre ele trebuia sa spui.

Nu frate voiam să văd și alte răspunsuri înafara de metodele alea dar vii tu cu metoda ta pe care nici bunicii nu ar face-o

Dar sa stii ca, mie chiar nu imi pasa, am dat un raspuns nu iti convine, du-te-n rasa ma-tii. salut.

Se vede inteligenta ta uriașă...

| anonim_4396 a răspuns (pentru Andrei144):

Si-a bagat "pipi" in urechi...la ce te asteptai? laughing

| Andrei144 explică (pentru anonim_4396):

LoL

Bai, inteligentule Am vazut si eu cat de prost mintal esti tu! trebuia sa spui ca ce e mai bun dintre apa cu sare sau ulei de masline, si nu! nu ai spus asta! daca spunea-i asta eu iti spuneam una din ele si care era problema?!?! dar nu, tu nu ai spus asta si te mai iei de oameni degeaba, daca nu e bun raspunsul meu de ce ai mai commentat? copil frustrat ce esti. destept esti ma!

Da frate sunt foarte frustrat, ce mă fac oare?

| nastasirobert a răspuns:

Cumpara Audispray si vei scapa de acesta problema, eu folosesc de 3 ani si iti recomand