Cei mai multi barbati infectati cu HPV sunt asimptomatici toata viata. Ei doar transmit boala partenerol lor.
O parte fac la nivelul organelor genitale si pielii din jur niste leziuni numite condiloame. Sunt tumori benigne, de dimensiuni variabile, conopidiforme, acoperite de piele normala sau usor mai pigmentata. Pot ramane la cativa milimetri sau pot creste panal la diametre impresionante: 5-6 cm, chiar 10-20 de cm.
Cam 2% dintre barbatii infectati cu HPV fac leziuni precanceroase sau chiar cancer de psnis. Se considera ca peste 99% dintre cazurile de cancer de penis au legatura cu infectia HPV. E adevarat ca e o leziune rara, dar de asemenea trebuie tinut cont ca e o leziune foarte grava.
Cred ca mai intai trebuie sa faci un test special, pentru depistarea acestei boli grave; eu cred, ca se manifesta in primul rand - printr-o slabiciune, a organismului, prin aparitia pe penis pe preput si pe gland, a unor leziuni carnoase, numite negi si care sunt suparatoare... acesta se datoreaza INFECTIEI cu HUMAN PAPILLOMA VIRUS. Astazi, exista un vaccin pentru. barbati care protejeaza impotriva unor tulpini ale virusului, ce sunt raspunzatoare de aparitia cancerului... Mult succes in a invinge aceasta cumplita boala! Lucien
Barbatii cu HPV nu au simptoame in cele mai multe cazuri. Pot aparea insa asa numitii negi=condiloame care sunt foarte mici in forma de ciorchine de conopida. Cei mai multi dintre barbati sunt doar purtatori insa exista si cazuri in care HPV-ul la barbati determina cancerul de penis
Gelica_Morosanu_1986 întreabă: