| Nicoleta14Halip a întrebat:

Cum stiu cand o sa imi vina menstruatia Am par acolo jos.Si cum m-as putea pregatii.Si ce fac daca imi vine la scoala

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Lioana a răspuns:

Nu stii cand vine prima oara. Mici semne pot exista dar s-ar putea sa nu le observi. Totusi nu-ti face griji pentru ca prima oara, la inceput vine doar o cantitate mica de sange care are mici sanse sa se faca vizibila in exterior. Totusi e bine sa porti permanent la tine un tampon pentru orice eventualitate.

| Nicoleta14Halip explică (pentru Lioana):

Dar cam la ce varsta vine

| Lioana a răspuns (pentru Nicoleta14Halip):

Fiecare fata se dezvolta in ritmul ei si varsta poate fi intre 9-15 ani dar sunt si cazuri cand poate veni mai tarziu, chiar pana pe la 18 ani. Varsta medie e de 12 ani.

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Mama ta este singura persoana care iti poate spune cand iti vine menstruatia, pentru ca pe ea o mostenesti si iti va veni, la exact aceeasi varsta care i-a venit si ei.
Cat priveste venirae menstruatiei... un tampon in fundul gentii, nu strica sa ai niciodata!
In orice caz, menstra va veni cu dureri de burtica, asa ca, nu vei avea cum sa nu stii sau sa simti.

| Lioana a răspuns (pentru Violleta2022):

Alimentatia din zilele noastre poate grabi varsta la care vine menstruatia, in raport cu a mamei. Fiicei mele i-a venit cu 3 ani mai devreme decat mie.

| AmarisRisa69 a răspuns:

Depinde, nu exista o anumita varsta, de exemplu mie mi.a venit la 13 ani si inainte sa ini vine aveam greturi, la alte fete sunt dureri abdominale aproape de ovare, la altele spatele. Cand simti ca ceva nu e întregul cu tine perioada aia ai grija sa ai la tine tampoane, dupa doua saptamani mi.a venit menstruatia dupa ce doctorul mi-a zis ca greturile erau de la venirea menstruatiei.