Avea bule, si acel miros specific sterilizarii, inseamna ca e fiarta bine?
Da,incearca numa sa nu testezi cu degetu
La 100 de grade (temperatura la care fierbe apa) multe bacterii mor, dar nu toate. Chiar dacă e fiarta, mai poate conține plumb, fier sau alte minerale (dacă sunt în exces). Și dacă nu fierbi apa bine, adică nu atinge 100 de grade, clar mor mai puține bacterii. Dar chiar dacă nu are bacterii, poate fi tot nerecomandata. Apa sterila/distilată (cum se folosește la preparatele farmaceutice) e apa fiarta și condensata. Aducă fierbi apa, aburii se preling sub forma de picuri și captezi picturii (ceva de genul asta). Aia e cea mai curata apa din câte știu.
Cum imi dau seama cand atinge 100 de grade? La foc maxim cam cate minute ar trebui sa o tin pe aragaz? Pana prinde bule, nu?
Nu există un timp standard care definește că apa va fierbe după "exact 3/5/7" minute după ce ai pus-o pe aragaz, totul depinde de valoarea calorică (calitatea) a gazului/a combustibilului folosit.
Pai cam atunci când face bule din alea mari cred ca are 100 de grade. Nu știu să-ți spun în minute.
Nu neaparat sterila, dar prin fierberea apei, se distrug saruri, se sterilizeaza cat de cat.