| Sofiathegirl a întrebat:

Daca fierbi apa pret de 5-6 minute si prinde bule inseamna ca e sterila? Chiar daca nu e foarte fiarta, mai mult calda?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| maddog95 a răspuns:

Daca bolboroseste, are peste 100 de grade deci o poti folosi la sterilizat

| Sofiathegirl explică (pentru maddog95):

Avea bule, si acel miros specific sterilizarii, inseamna ca e fiarta bine?

| maddog95 a răspuns (pentru Sofiathegirl):

Da,incearca numa sa nu testezi cu degetu laughing

| WhiteLife a răspuns:

La 100 de grade (temperatura la care fierbe apa) multe bacterii mor, dar nu toate. Chiar dacă e fiarta, mai poate conține plumb, fier sau alte minerale (dacă sunt în exces). Și dacă nu fierbi apa bine, adică nu atinge 100 de grade, clar mor mai puține bacterii. Dar chiar dacă nu are bacterii, poate fi tot nerecomandata. Apa sterila/distilată (cum se folosește la preparatele farmaceutice) e apa fiarta și condensata. Aducă fierbi apa, aburii se preling sub forma de picuri și captezi picturii (ceva de genul asta). Aia e cea mai curata apa din câte știu.

| Sofiathegirl explică (pentru WhiteLife):

Cum imi dau seama cand atinge 100 de grade? La foc maxim cam cate minute ar trebui sa o tin pe aragaz? Pana prinde bule, nu?

| LPCTSTR a răspuns (pentru Sofiathegirl):

Nu există un timp standard care definește că apa va fierbe după "exact 3/5/7" minute după ce ai pus-o pe aragaz, totul depinde de valoarea calorică (calitatea) a gazului/a combustibilului folosit.

| WhiteLife a răspuns:

Pai cam atunci când face bule din alea mari cred ca are 100 de grade. Nu știu să-ți spun în minute. happy

| gheorghe699 a răspuns:

Nu neaparat sterila, dar prin fierberea apei, se distrug saruri, se sterilizeaza cat de cat.