anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Daca nasc la 8 luni, copilul o sa fie sanatos si o sa traiasca? Ca am auzit ca e bine sa nasti numai la 7 si la 9 luni.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Cei mai multi copii nascuti la 8 luni au complicatii la nastere, semnificativ mai multe decat cei nascuti la 7 luni. Prin urmare, e preferabil sa nu nasti la 8 luni. Daca ai amenintare de nastere prematura in luna a opta, e mai bine sa stai internata pana la termen in spital, complet imobilizata la pat si urmand tratament pentru prevenirea declansarii travaliului.

Abh
| Abh a răspuns:

Problema care apare la nou-nascut in cazul nasterii premature e imaturitatea pulmonara. dar, daca te prezinti de la inceputul travaliului la spital, ti se va face o injectie care sa asigure buna functionare a plamanilor copilului in momentul nasterii. cu cat se naste mai repede anterior termenului normal al nasterii, cu atat riscurile sa faca complicatii respiratorii e mai mare. plamanii sunt organele care se maturizeaza ultimele in timpul vietii intrauterine. fiecare zi in plus in burtica, e o zi castigata pentru micut!

blonda_suprema
| blonda_suprema a răspuns:

Nu te mai lua dupa barfe. Unde ai auzit asa ceva? Ti-a spus vreun medic? Intr-adevar, fatul e bine sa fie nascut la termen pentru a i se dezvolta in intregime organele interne. De ce ar fi mai bine sa nasti la 7 si nu la 8? Nu e logic. Si ca sa te linistesc, sora mea a nascut la 8 luni o fetita(pe nepoata mea)si acum are 7 ani jumatate si e sanatoasa. Intr-adevar a avut probleme la nastere ca nu a putut naste repede si intr-un final a intervenit medicul si a tras-o pe aia mica cu forcepsul si cateva luni, din cauza forcepsului a avut un hematom cranian (care s-a reabsorbit fara nici o interventie).
Dar nu trebuie sa te gandesti la lucruri urate daca esti insarcinata.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

De fapt e chiar mai bine daca nasti la 8 luni decat la 7 luni; cu cat mai aproape de termen, cu atat mai bine. Insa nu este nicio problema, copilul este deja suficient de dezvoltat pentru a veni pe lume. Nastere usoara!

| anna_9967 a răspuns:

O sa traiasca si daca nasti la 8 luni.sunt multe femei care nasc la 8 lu ni si totul este bine.eu zic ca nare rost sa-ti faci grijii mai ales daca esti sanatoasa.