| AllmaGirl a întrebat:

De ce unii se bronzeaza foarte greu iar altii imediat? Care din cele 2 categorii au pielea mai sanatoasa?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| Holocaust a răspuns:

Pai in mare parte, cei cu pielea mai deschisa la culoare au si probleme cu sanatatea.Concentratia de melanina e mica, iar la altii de-abia daca exista(vezi albinismul).Sa nu mai spun ca daca ai pielea mai alba, esti primul pe lista razelor UVA si UVB. Urat rau.Si ma mai intreaba ai mei de ce nu-mi place litoralul vara.

| valentingb a răspuns:

Persoanele cu piele alba, roz, deschisa la culoare, se bronzeaza foarte greu.In general soarele le arde pielea,care devine rosie si ustura, iar dupa cateva zile epiderma(primul strat al pielii) trebuie indepartata, nemaifiind vie. Persoanele cu pielea alba au un risc crescut de aparitie a cancerului de piele. Persoanele cu pielea inchisa la culoare se bronzeaza imediat, iar pielea nu neaparat moare. Acestia sunt mai rezistenti, cancerul de piele apare intr-o proportie, mai mica. Sa luam de exemplu africanii, care sunt foarte rezistenti in fata soarelui, datorita pigmentului melaninic.

| facepalmlol a răspuns:

Cei care au mai multa melanina(brunetii) se bronzeaza mai repede, nu se ard atat de tare, spre deosebire de cei blonzi(albinetii)care se inrosesc.
Acestea fiind spuse, depinde cred de pielea, organismul respectivului.

| Roxx123 a răspuns:

Pai cei cu tenul mai deschis(cei blonzi)sunt mai sensibili la soare si se bronzeaza mai usor doar daca folosesc anumite creme sau solutii naturale..pe cand cei cu tenul inchis la culoare (in general brunetii, satenii) se bronzeaza mai usor deoarece nu au tenul asa de sensibilhappy
:*::*