Nu e bine sa bei un volum foarte mare de apa deodata, e un soc pentru organism. Era chiar un articol care spunea ca poti muri daca bei dintr-odata 4-5 L de lichid. Si eu ma mai trezesc ca beau cate 500 ml, dar corect e sa bei cate 100-200...
Aportul de apă diferă de la persoană la persoană.
Este recomandat un consum zilnic de aproximativ 2l de lichide (de preferat apă), nu există studii complexe care să dovedească efectele pe termen lung ale consumului excesiv de apă.
Atât timp cât este apă plată (sau minerală) sau apă filtrată (curată) acel litru în plus la necesarul minim nu afectează sănătatea.
1. Apa nu trebuie să fie băută înainte, în timpul sau după masă (trebuie să aștepți cel puțin 1 oră ca să mănanci după ce ai băut apă și invers, să aștepți 1 oră ca să bei apă după ce ai mancat), consumul apei în timpul mesei este de asemenea inadmisibil, ^^.
2.Se încălzește 1l apă dimineața ÎNAINTE DE MASĂ ( să fie apa călduță, nu prea fierbinte dar de asemenea cand o bei ( în 20 mine 1litru) trebuie să simți senzația accea de ușoară transpirație, și după să aștepți (cum am mai spus) 1oră a să mananci.
3. Cel mai bine, pentru o funcționare bună a rinichilor este să bei cantități mici de apă la intervale scurte de timp ( de exemplu 100 ml apă la 20 minute), nu să aștepți să te *îndopi* cu apă noaptea ( deoarece s-ar putea să ai nevoie la toaletă în timpul nopții sau să se întample niște *accidente* în pat datorită consumului de apă ridicat![]()
Baftă! ^^
Noaptea nu face bine rinichilor in mod special, in loc sa se relaxeze cu celelalte organe rinichii lucreaza filtrand apa. Sarea absoarbe apa din organism.
Apa potabila in general este benefica organismului si este recomandat sa consumi apa atat cat iti cere corpul.
Nu are nicio legatura ca o consumi noaptea sau ziua.
Fara apa nu am mai exista.
Singurele probleme ale consumului de apa apar atunci cand se consuma apa din surse nesigure si te inbolnavesti (gen diaree, etc) sau exista asa numita intoxicare cu apa atunci cand cineva consuma apa in exces (cantitati foarte mari) provocand chiar si decesul (caz extrem de rar).