La detox, mananci mancaruri fibroase, usor digestibile, sa se curete usor organismul (stomacul, fictul, intestinele, rinichii, etc.).
Adica doar carne usoara si de astea cum ar fi cartofi, paste, mazare si asa?
Carnea de pui fiarta merge.
Cartofii, pastele nu sunt fibroase.
Mazarea merge facuta piure, dar nu in cantitati mari.
Supele, ciorbele, precum si smotie de fructe si/sau legume merg.
Si nici cu cartofi si paste nu e ok?
Mancaruri fibroase si lichide, fara prajeli.
Paine si paste foarte putin sau deloc.
E adevarat adica ca nu merge cu mancaruri grele?
Ba da, fa detox cu sarmale, slanina de porc, neaparat ajumata si nu uita niste alcool.
În ce sens ești la detox dacă tu mănânci mâncăruri grele?
Este ca și cum ai întreba "E adevărat că dacă ești la regim de slăbit dar mănânci cinci shaorma cu de toate pe zi e posibil să nu-și mai facă efectul regimul?"
Da, dacă mănânci mâncare grea în timpul detoxului, organismul se încarcă și nu face detoxul cum trebuie. E mai bine să mănânci chestii ușoare, sănătoase și să bei multă apă ca să ajuți corpul să se curețe. Simplu și natural!
Si daca mananci uneori si mancare grea sa nu mananci asa de multa?
Da, dacă mănânci uneori și mâncare grea, cel mai bine e să nu exagerezi cu cantitatea. Mâncărurile grele îngreunează digestia și pot încetini procesul de detoxifiere, dar nu îl blochează complet. E ok să le consumi ocazional, dar cu moderație, și să le combini cu alimente ușoare, bogate în fibre, fructe și legume, ca să ajuți organismul să elimine toxinele mai eficient
Pastele si cartofii sunt ok pentru detox?
Pastele nu sunt recomandate într-o cură de detoxifiere, deoarece sunt bogate în carbohidrați rafinați și pot încărca digestia. Cartofii, în schimb, mai ales fierți sau copți, pot fi buni pentru detox, fiind bogați în fibre, vitamine și având efect alcalinizant și antiinflamator, ajutând digestia și tranzitul intestinal.Totuși, pentru o detoxifiere eficientă, e bine să consumi mai ales legume și fructe proaspete, cu un conținut mare de apă și fibre, și să eviți alimentele procesate sau prea bogate în amidon
Alea prea bogate in amidon care sunt?
Pâinea albă: În special cea din făină rafinată.
Orezul alb: Dar orezul brun este o opțiune mai bună.
Pastele: Cele din făină albă, nu integrale.
Cartofii prăjiți și chipsurile: Dar cartofii fierți sau copți pot fi OK.
Cerealele pentru micul dejun: Mai ales cele pline de zahăr.
Produse de patiserie: Covrigei, gogoși, prăjituri.
Porumbul.
Mazărea.
Dovleacul și dovlecelul