| alma a întrebat:

Este adevarat ca fetele care nu au dureri menstruale nu pot avea copii?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
20 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu, nu e adevarat. In mod normal, majoritatea femeilor simt o mica jena in timpul menstruatiei, dar cele care au un prag al durerii mai ridicat, nu simt deseori nimic. Cele care au dureri, au de cele mai multe ori o problema genitala.
Asadar, fetele care nu au dureri au, statistic vorbind, mai multe sanse sa faca copii decat cele care au dureri.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Gyzzard, scuze, dar e complet gresit si nestiintific ce sustii tu acolo. Ai imbracat in vorbe stiintifice o credinta babeasca: ca ciclurile anovulatorii nu sunt dureroase. Intreaba orice ginecolog si iti va spune ca e o absurditate.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Gyzzard, chiar azi am vorbit cu Doctorul Ancar despre faza asta. Mi-a zis ca am dreptate si ca, statistic, femeile care au dureri menstruale minore sau deloc au sanse un pic mai mari sa fie fertile. Fara a fi ceva complet anormal, durerile menstruiale trebuie investigate.
In rest, sa-ti fie rusine pentru afirmatiile tale neargumentate. Faptul ca ma vanezi pe mine pe site nu-ti face cinste. Faptul ca nu stii e vindecabil, vei invata in timp. Faptul ca ma jignesti, tine cont de educatie.

gyzzard
| gyzzard a răspuns:

Ciclul fara dureri menstruale, e infertil, de cele mai multe ori. Durerea resimtita la menstruatie e data de niste modificari hormonale si morfolofice, care sunt necesare penstru ca ovulul sa se matureze si sa fie fertil.

gyzzard
| gyzzard a răspuns:

@brigaela: Pragul sensibilitatii mai mare, inseamna ca simti durerea dar nu o consideri decat o jena. Sa nu simti nici o durere inseamna ca nu ai sensibilitate deloc.
Durerea din timpul menstruatiei e absolut necesara, chiar daca o simti ca jena. Daca nu simti nici o jena, nici o durere, atunci chiar e vorba de infertilitate. Nu e vorba de infertilitate pentru toata viata, ci doar momentana. Majoritatea femeilor care au menstruatii fara dureri, au perioade si cu menstruatii dureroase (cu dureri foarte puternice).

@afrodita17: Creierul nu doare, asa ca daca te doare capul poti fi sigura doar ca ai cap big grin

gyzzard
| gyzzard a răspuns:

@brigaela: Citeste si tu o carte de ginecologie si mai lasa aberatiile de genu "Asadar, fetele care nu au dureri au, statistic vorbind, mai multe sanse sa faca copii decat cele care au dureri. "
Nu e o credinta babeasca ci chiar un fapt stintific. Citeste si tu fiziologia ciclului menstrual si ai sa vezi ca am dreptate. Stiu persoane care au problema asta. Daca ai spus o tampenie ca asta, ma indoiesc ca sti macar cum arata o carte de ginecologie. Explica-mi si mie cum de 90% din femei au toate ciclurile dureroase si totusi au copii? De ce peste tot se spune de dureri menstruale si se considera ceva normal?
Draga mea, arata-mi si mie un ginecolog care sustine ce spui tu, si iti garantez ca e un idiot.
Cauta in Guyton, harrison, viziteaza un ginecolog bun, si ai sa vezi ca ceea ce sustii tu este o mare tampenie.

gyzzard
| gyzzard a răspuns:

@brigaela: Daca esti din bucuresti te invit la o vizita la un ginecolog bun, sa ne explice el.winking Daca vrei iti trimit Guyton-ul si Harrison-ul sa nu mai dai raspunsuri penibile doar fiindca le-ai gasit pe net.
Daca pana acum credeam ca mai sti si tu cate ceva (din experienta cum ai zis tu. ma asteptam sa fi lucrat/lucrezi in domeniu ca asistenta sau farmacista) acum imi dau seama ca toate raspunsurile tale sunt google search-uri.
Daca nu sti nu prostii oamenii, tacerea e de aur.

gyzzard
| gyzzard a răspuns:

Citeste prospectul de la conceptionalele orale. Spun ca dau sangerari asemanatoare celor menstruale, dar fara durere. Unele dintre anticonceptionale au scris in prospect "in cazul in care apar dureri menstruale consultati un medic".
Iti recomand capitolul de reproducere din Guytonul, fiziologia menstruatiei, implica foarte multe procese: inflamatorii, de descumara... procese care in alte parti sunt dureroase. Aici de ce nu ar fi? Nu ti se pare putin ilogic?
PS: am gresit cand am zis de Harrison, asta e de medicina interna. Dar sigur gasesti chestia asta in orice tratat serios de ginecologie de la noi din tara sau din alte tari.

gyzzard
| gyzzard a răspuns:

1) Nu stiu cine este acest doctor, dar daca dai mai multe detalii o sa ma interesez.
2) arata-mi acele studii care zic asta.
3) pot sa argumentez astea oricand vrei tu.
4) Eu vorbeam strict de cele fara dureri sau jena menstruala
5) am vorbit si eu cu un profesor uniersitar, si imi da dreptate, nu e ginecolog, dar am vorbit cu cineva care o sa se intereseze.
6) Uita-te in Guyton. Mecanismul e clar.
7) Ma indoiesc ca ai vorbit cu un doctor. Pana ce nu aduci un articol, nu prea am incredere.
8) Ai spus intr-un alt raspuns ca GOT si GPT cresc la cei care beau cola. Tot doctorul asta ti-a spus? Asta iti dovedesc cu regula bunului simt. Avand in veder ca zici chestii din astea, ma indoiesc de ceea ce spui pana ce nu ai dovezi solide.

gyzzard
| gyzzard a răspuns:

Hai sa o luam altfel:
1) ziceai ce niste statistici ("statistic vorbind"). Orice statistica medicala este publicata, asa ca vreau un link sau numele articolului care spune asta.
2) Intreaba-l pe medicul tau, care sunt patologiile care dau o crestere a durerii la menstruatie. Doar durerile ovariene
3) intreaba-l care e mecanismul ovulatiei, si din ce cauza nu ar trebui sa doara.

Maine o sa pun articolul din Guyton cu mecanismul, sa imi explice si mie de ce niste procese care in orice alt organ dau durere, aici nu dau.
PS: poate imi explici si cum e cu TGO-ul si TGP la consumatorii de cola si de mancare de fast food. Aici ce doctor mai "consulti"?
PS2: Macar explicami care e fiziopatologia ovulatiei si de ce nu doare. Intreaba-l pe domn doctorwinking

gyzzard
| gyzzard a răspuns:

@brigaelea: Nu te vanez pe site. Nu iti acord atata importanta. Faptul ca te corectez si ca faci erori majore... E normal sa te corectez, nu pentru tine ci pentru "fraierul" de care tu iti bati joc dand raspunsuri aiurea.
@raluca: daca consideri ca jignesc cu acest mesaj, da-mi un mesaj si iti pot demonstra orice raspuns pe care l-am dat pe acest site, si pot sa arat si de ce am atacat niste raspunsuri ale utilizatorului brigaela. Ma refer la dovezi palpabile: carti cu renume in medicina, articole medicale.

gyzzard
| gyzzard a răspuns:

@alma: nu te-am facut fraiera ca ai pus intrebarea. Chiar nu am nimic cu tine, sa pui intrebari cand nu sti mi se pare o chestie inteligenta. Eu am probleme cu cei care dau raspunsuri desi nu stiu. Si din aceasta cauza toata disputa.
Am o prietena care are cicluri ba nedureroase ba foarte dureroase, si i s-a spus ca doar atunci cand dor sunt cicluri fertile. Tin minte si cursul de embriologie din facultate in care profesorul ne-a explicat si cum apare durerea. Am mai reazut si prin mecanism mecanismul fiziologic, si din cauza asta sunt hotarat in cearta mea.
O sa aduc si fragmentul din Guyton cu fiziologia ca sa arat si de ce apar durerile si cum sangerarile fara durere pot sa existe intre doua menstruatii, etc. Acum nu sunt acasa, dar o sa ajung in cateva ore.

| micurutza2005 a răspuns:

Nu e obligatoriu sa nu poti avea copii daca nu ai dureri depinde de fiecare corp cum se manifesta si de eventualele dereglari hormonale care mai dau dureri.Sant unele femei care toata viata au dureri sau diferite manifestari in perioada menstruatiei si sunt care nu stiu cand vine momentul pentru ca nu au manifestari sunt unele care dureaza mai mult, sau e mai abundent si altele dureaza doar 3-4 zile si nu e asa abundent. S e mai spune insa ca daca nu ai avut dureri acea luna nu ai avut ovulatie dar nu cred asta 100%deci fiecare cu manifestarile ei si daca nu pot avea copii altele sunt cauzele nu lipsa durerilor menstruale.

auran
| auran a răspuns:

Asta-i genul acela : daca fac sex oral raman insarcinata?hee hee

| alma explică:

Hola gyzzard scuzama dar daca pun o intrebare nu inseamna ca sunt "feaera", fiecare isi spune opinia in functie de cunostintele lui, eu apreciez atit raspunsul tau cit si al celorlante persoane. VA multumesc

| afrodita17 a răspuns:

Nu cred... daca o luam asa ar veni si ideea ca ''daca nu ai dureri de cap, nu ai creier'' si tot asa...laughing

| beautykillls a răspuns:

Aoleo! deci nupot face copii? straight face eu nu stiu niciodata cand imi vine, nu simt absolut nimic. si nu am deloc dureri. fac sport la aceeasi intensitate, fac orice. deci? thinking oricum nu ma prea intereseaza sa am copii momentan da nah, sa stiu pe urmatorii 15 ani laughing

| ioana17bebe a răspuns:

Nu cred asa ceva, doar daca au probleme si nu au menstruatie, dar daca nu au dureri nu cred, eu zic sa nu te mai stresezi din cauza asta, daca nu te ajuta raspunsul meu mai bine intrebi ginecologul si sunt sigura ca o sa. ti raspunda pozitiv. te pup.ai grija de tine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu nu e adv.la cele care nu au dureri. poate thu nu iti dai seama dar ramane o pata pe chilot inainte de ati veni.

| ILUM a răspuns:

Este cam tardiv răspunsul meu, dar de fapt nu este un răspuns. Vreau să împărtășesc experiența mea. Toată viața am avut dureri menstruale cumplite. Pentru prima dată în viață luna aceasta nu am avut dureri. Absolut deloc!
Am întrebat medicul, evident. Nu a avut un răspuns concret, pentru că nu există. Ceea ce trebuie să știți este că urmez un tratament de stimulare ovariană si luna aceasta am avut 3 ovule, ovulând în 2 zile consecutiv. Si încă un lucru - tot de luna aceasta iau vitamine cu minerale și omega3.
Deci...trageți dvs. concluziile.

Întrebări similare