anonim_4396
Întrebare recomandată | anonim_4396 a întrebat:

În cazul în care m-am ars cu apă clocotită ce este bine să folosesc?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
52 răspunsuri:
| emy a răspuns:

Imediat ce te-ai ars te dai cu ulei de gatit neincalzit(la temperatura camerei), albus de ou crud. Dupa ce te dai cu ulei, te va ustura mai tare timp de vreo 5-10 minute, dupa care va ceda usturimea.Asta trebuie facut imediatdupa ce te-ai ars. Daca a trecut mai mult timp de cand te-ai ars, trebuie sa-ti cumperi un spray special pentru arsuri.Dar cel mai bine e sa vorbesti cu un farmacist.Multa sanatate si sarbatori fericite!

| T0T a răspuns:

1) Pui partea afectata sub apa rece curgatoare, pana cand se mai racoreste stratul de piele ars si apoi sa aplici un albus de ou, batut usor spuma, numai ca sa fie mai usor de aplicat.
Saptamana trecuta, o prietena a pus la fiert un vas cu apa; cand a luat oala care fierbea, a sarit apa fierbinte pe mana ei si i-a ars o mare parte de piele. A bagat mana imediat sub jet de apa rece, destul timp ca sa nu mai simta caldura initiala, cu toate ca durerea era ingrozitoare.
Apoi, a spart doua oua, a separat albusul si l-a batut putin si l-a pus pe mana. Mana ei era atat de arsa, incat, cu cat punea albusul pe piele, pielea se usca si ramanea o pelicula care apoi se intarea, si care era colagen natural. A durat cel putin o ora aplicand strat dupa strat albusul pe mana. Mai tarziu, nu a mai simtit durerea si in ziua urmatoare abia mai avea o urma rosie-maronie, acolo unde se arsese.
Ea a crezut ca va ramane cu o cicatrice oribila, dar pentru surprinderea ei, dupa 10 zile, nu mai avea nici o urma dela acea intamplare, nu mai avea NIMIC!
Nici culoarea pielii nu s-a schimbat; acea parte arsa, s-a recuperat total, datorita colagenului existent in albusul de ou, care in realitate, este o placenta si este plina de vitamine.

2) Crede-ma, cand te arzi sau oparesti, nu prea iti mai arde sa spargi la oua si sa bati albusuri! Lesini de durere pana faci si aplici spuma de albus. Eu am un remediu si mai eficient si mai la indemana. Dupa imediata spalare cu apa rece se intinde o pelicula din orice fel de pasta de dinti (oricine are la indemana), se lasa sa se usuce si sa actioneze cel putin 8-10 ore. Se clateste cu grija cu apa din abundenta ca sa nu se ia pielea de dedesubt. Se trateaza apoi cu inca un strat subtire de pasta de dinti pentru o perioada similara sau direct cu spray oxicor (fost oxiteracor - are tetraciclina.) si in perioada urmatoare zilnic cu unguent cu galbenele si propolis pentru refacerea completa a tesutului. Nu ramane nici o urma. Eu m-am oparit urat de cateva ori (de 2 ori mi-a explodat oala minune in fata!) si in mai putin de o luna m-am vindecat complet (nu am nici un semn) Secretul este pasta de dinti, pe care oricine o are oriunde la indemana (e dezinfectant puternic si astringenta, uscandu-se nu permite formarea acelor basici cu apa care se infecteaza si lasa semne) Am spus reteta unei prietene care e cadru medical la copii, la urgente... m-a privit cam suspicios dar nu a comentat. Din nefericire pentru. mine, peste cateva luni, m-a vizitat chiar in ziua in care mi-a explodat oala in fata. S-a ingrozit cand m-a vazut unsa toata (aratam ca de noaptea vrajitoarelor, ca pasta mea de dinti era din aia in 3 culori, gel - va inchipuiti ca masca lugubra aveam?!)... Cand m-a revazut peste o luna se uita la mine ca la o minune si nu-i venea sa creada: eram ca noua, parca nu patisem nimic. de atunci si ea recomanda oricui, oricand are ocazia remediul folosit de mine. Nu l-am inventat eu, mi l-a aplicat prima oara o alta prietena, cand am varsat pe picior 6cesti cu cafea clocotita (aveam si ciorap de nylon si pantalon de melana pe mine)

Desi am mai postat-o odata as lasa si aici pentru ca cineva, sau eu, sa avem intr-un material toate variantele ce le-am intalnit, pana in prezent.

3) Odată, când am fiert porumb, am încercat să verific cu o furculiță, dacă este fiert, dar mâna mi-a alunecat în apa clocotită. Încă urlam de durere, când a apărut în ușă un prieten. M-a întrebat, unde țin făina? După ce i-am dat, mi-a băgat complet mâna în făina, și mi-a spus, să-o țin acolo timp de zece minute, ceea ce am și făcut-o. Ne-a povestit, că în Vietnam, unui bărbat i s-au aprins hainele, și în panica creată cineva a vărsat pe el conținutul unui sac de făină. Făina nu numai că a stins flăcările, dar pe pielea victimei nu a apărut nici măcar o bășicuță. După zece minute, cănd mi-am scos mâna din făină, nu numai că nu am avut pe piele nici o bășică, dar ea nici măcar nu s-a înroșit. De atunci în permanență țin în frigider o pungă de făină, ea fiind mai eficientă rece, decât la temperatura camerei. Odată mi-am ars limba, am acoperit-o cu făină, iar după zece minute nu am mai simțit nici o durere. Deci dacă te arzi, să nu pui arsura sub jetul de apă a robinetului, ci folosește făină! Este mult mai eficientă!

http://geta-pentrusanatate.blogspot.ro/......rsura.html

| Doub a răspuns:

Apă rece şi cremă de gălbenele. Depinde cât de gravă e arsura.

| anonim_4396 explică (pentru Doub):

Arată destul de urât, pielea e roşie şi pare "topită" crying

| Doub a răspuns (pentru anonim_4396):

Auci, nu sună foarte bine.
Păi, dă cu multă apă rece şi ai răbdare.
Dacă nu ai cremă de gălbenele, încearcă cu miere.

Cică nu se dă cu apă rece.

Serios? Hm, eu ştiam că ăsta e primul lucru care se face după ce te arzi.

Că se da, că nu se da...eu am dat laughing.

Ţi-a mai trecut?

Sub apă rece se simte mai bine, am pus şi miere. Cred că o să o supravieţuiesc. Mulţumesc :3

Nu mori din asta, e ok.laughing)
N-ai de ce. ^_^

| J0B0MAT a răspuns:

Albusul de ou e cel mai bun.

| anonim_4396 explică (pentru J0B0MAT):

Albuş de ou bătut? Pus pe ceva şi apoi pe locul cu arsura sau cum? thinking

| J0B0MAT a răspuns (pentru anonim_4396):

Il bati putin si il pui pe arsura.Si il lasi cateva minute. Apoi poti sa mai pui pana iti trece usturimea.E cel mai bun.Eu m-am ars odata foarte rau.Mi-a cazut pe picioare cratita cu ciorba care fierbea de vreo jumate de ora si avem picioarele rosii si muream de durere.Credeam ca o sa ramana un semn de toate frumusetea.Dar mi-a pus mami albus si am dormit cu el pe picioare(se intarise).A doua zi mi-am mai pus putin si in cateva zile nu mai aveam nimic.

| anonim_4396 explică (pentru J0B0MAT):

Bun, sună bine, deci rămâne semn?
Acelaşi lucru s-a întâmplat şi aici, şi tot pe picioare.
Mulţumesc puppy dog eyes

| J0B0MAT a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu.Mie nu mi-a ramas nimic. Daca esti asa de rau cum am fost eu, pune-ti albus si lasa-l si peste noapte.Iti iei o percehe de pantaloni mai largi pe tine daca suporti.(eu nu am putut sa-mi iau pentru ca ma iritau).Si iti mai pui si maine(te speli de asta). Pana maine eu zic ca o sa fii mult mai bine.

| Idkidk a răspuns:

Cremă de gălbenele.

| Anonimuserr a răspuns:

O să râzi dar se pune miere pe arsură pentru a nu se face bășici.
Și în prelabil apă rece.

| Divy a răspuns:

Pe bune. Iar te-ai ars?
O faci intenționat -.- că îmi pare că te joci cu focul

| anonim_4396 explică (pentru Divy):

E puţin diferit de data asta, nu mai e ulei, e apă laughing.

| Girly97 a răspuns:

Doamne... Ar trebui sa fii reportata pe TPU si sa ti se stearga contul! Nu poti cersi funde daca nu ajuti deloc! La fel si in cazul meu, tu nu vei primi niciodata funda de la mine pana nu-ti ceri scuze si esti amabila cu totii cum este si normal! Lia, ce ai in cap de i-ai dat funda dupa ce ca nu te-a ajutat deloc?!

| Nitunitu a răspuns:

NU da cu apa rece ca te i cretesti la piele si asa ramane pe viata semn!

DA CU ALBUS DE OU ASA CU E EL, ia o punguts de plastic pune pe rana albus, punga peste si leag-o cu scotch dar nu prea strans.

Ideea e sa ai acolo in permanenta 2-3 zile albus de ou ca sa se regenereze instant si calmeaza durerea si roseata.

A mai spus cineva de albus de ou da-i lui funda eu doar ti-am explicat cum m-a invatat bunica si merge foarte bine.

Dumnezeu sa o ierte pe bunica,

(Nu a murit de la arsura), de batranete...

| InVPent a răspuns:

Foloseste comprese cu gheata si evita praful

| 4psiho a răspuns:

Spală cu apă rece și apoi albuș de ou, dar depinde și de gradul de arsură.

| ﱞﱞﱞ a răspuns:

Odata cand eram mic mancam un mar pe balcon. Acolo era o oala cu apa clocotita(fiarta ca sa se duca clorul ca apa sa fie buna pentru pesti) am vrit sa ma ridic si am bagat piciorul in oala.
Maica-mea m-a dus la baie si mi-a turnat apa rece pe picior. Durerea era insuportabila. Am mers la urgente. ff mi-au pus bandaje ff cateva minute > am luat un taxi inapoi, si soferul era retardat. Tot intreba cum mi-am rupt piciorul si maica-mea ii tot zicea ca m-am ars. Nu am mai mers la gradinita cateva saptamani.
Sper ca asta te ajuta
"Nice story"
Scuze pentru povestea lunga, poftim o poza cu un cartof https://www.google.ro/......ps?/search

| vladeusebiu a răspuns:

Nu te mai lua dupa toti de aici care zic de tot felul de leacuri prostesti, du-te la farmacie exista o crema cu care te dai, farmacistii stiu ce sa iti dea si eu am avut o arsura de genu.

| anonim_4396 explică (pentru vladeusebiu):

Am fost, dar a doua zi, mi-au dat o cremă preparată în farmacie thinking
E mult mai bine acum.
# all# Vă mulţumesc pentru răspunsuri!

| Cosmin4Fit a răspuns:

Nu mai asculta toate porcariile, traiesti natural in restul zilelor, in alea care te arzi sau te oparesti mergi la farmacie si ceri spray special pentru asa ceva.

Ala are si mult dezinfectant.

Pielea arsa se infecteaza usor daca arsura e mai serioasa.

Apoi iti bandajezi intreaga mana cu tifon, sa nu o expui mediului exterior prea usor.

Mergi la farmacie si ia un spray special daca nu ti-a trecut! E vreo 20-25 lei.

| cristintza94 a răspuns:

E bina sa folosesti miere.

| RoscovanaSexy a răspuns:

Incearca pudra de talc si ai grija in viitor.

| RobinAlin31 a răspuns:

O bagi in apa foarte rece si dai cu Oximed (optional cu Oximed-ul) stergi degetul si pui repede un plasturewinking

| rim a răspuns:

Cel mai bun remediu a fost si ramane mierea de albine.

| ileana199669 a răspuns:

Lapte si creme.

| CLAU944 a răspuns:

Un ou crud fara coaja.

| дηÐяЄүßя؃ℓØ a răspuns:

Foloseste albusul de ou

| MirunaL2002 a răspuns:

O crema hidratanta dar naturista, sa nu dai cu apa rece ca se fac basici si daca se sparg se fac naspa si mai curge si sange. De preferat ar fi crema de galbenele. Ai grija!

| Taur7 a răspuns:

Foarte multa sare

| ioanadoriana2705 a răspuns:

Felii de cartof, sau spray oximed

| SpideySuperHero a răspuns:

Foloseste Sare

| Otiko a răspuns:

Urineaza pe mana si trece!

| AdinaSophie1998 a răspuns:

Pai iti recomand crema de galbenele

| catalyna58 a răspuns:

NU da cu apa.
Pune galbenus de ou deasupra o punga de plastic si lasa asa peste noapte. Ziua urmatoare seara fatidin nou asta pana faci 3-4 zile. Nu o sa iti ramana semn.
Mult noroc!

| Bianca500 a răspuns:

Pai exista arsura de gradul 1 care se poate rezolva in casa exista de gradul 2 care trebuie control la medic si gradul 3 care trebuie sa te duci la urgente arsuri de gradul 1: sunt limitate la stratul superficial al pielii (epidermul); leziunile sunt rosii si dureroase, usor umflate, iar pielea se poate coji dupa 1-2 zile.
arsurile de gradul 2 sunt mai profunde, afecteaza si al doilea strat al pielii (dermul), sunt foarte dureroase si se formeaza basici; pielea este foarte rosie, cu un aspect patat, iar edemul poate fi semnificativ.
arsurile de gradul 3 afecteaza toate straturile pielii, care capata un aspect negricios; sunt putin sau deloc dureroase, pentru ca nervii sunt distrusi.

| ionut201625 a răspuns:

Pune ulei de floarea-soarelui acolo unde te-ai oparit si stai cu ea aproape de foc...ca sa nu ti se faca basici!