anonim_4396
Întrebare recomandată | anonim_4396 a întrebat:

În cazul în care m-am ars cu apă clocotită ce este bine să folosesc?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
52 răspunsuri:
| Otiko a răspuns:

Urineaza pe mana si trece!

| ileana199669 a răspuns:

Lapte si creme.

| nelika a răspuns:

Poti folosi cuburi de gheata pentru tratarea arsurilor! Uneori eu bag mana in lada ( o sa inghete putin mana, da' merita )

| Anonimuserr a răspuns:

O să râzi dar se pune miere pe arsură pentru a nu se face bășici.
Și în prelabil apă rece.

| emy a răspuns:

Imediat ce te-ai ars te dai cu ulei de gatit neincalzit(la temperatura camerei), albus de ou crud. Dupa ce te dai cu ulei, te va ustura mai tare timp de vreo 5-10 minute, dupa care va ceda usturimea.Asta trebuie facut imediatdupa ce te-ai ars. Daca a trecut mai mult timp de cand te-ai ars, trebuie sa-ti cumperi un spray special pentru arsuri.Dar cel mai bine e sa vorbesti cu un farmacist.Multa sanatate si sarbatori fericite!

| catalyna58 a răspuns:

NU da cu apa.
Pune galbenus de ou deasupra o punga de plastic si lasa asa peste noapte. Ziua urmatoare seara fatidin nou asta pana faci 3-4 zile. Nu o sa iti ramana semn.
Mult noroc!

| RobinAlin31 a răspuns:

O bagi in apa foarte rece si dai cu Oximed (optional cu Oximed-ul) stergi degetul si pui repede un plasturewinking

| Alexandru_Bolganschi_1990 a răspuns:

Eu am mai patit asta si am bagat mana in apa rece si mi-a trecut.

| AdinaSophie1998 a răspuns:

Pai iti recomand crema de galbenele

| CLAU944 a răspuns:

Un ou crud fara coaja.

| tatoomarem a răspuns:

Compresa cu apa rece.

| Girly97 a răspuns:

Doamne... Ar trebui sa fii reportata pe TPU si sa ti se stearga contul! Nu poti cersi funde daca nu ajuti deloc! La fel si in cazul meu, tu nu vei primi niciodata funda de la mine pana nu-ti ceri scuze si esti amabila cu totii cum este si normal! Lia, ce ai in cap de i-ai dat funda dupa ce ca nu te-a ajutat deloc?!

| Bianca500 a răspuns:

Pai exista arsura de gradul 1 care se poate rezolva in casa exista de gradul 2 care trebuie control la medic si gradul 3 care trebuie sa te duci la urgente arsuri de gradul 1: sunt limitate la stratul superficial al pielii (epidermul); leziunile sunt rosii si dureroase, usor umflate, iar pielea se poate coji dupa 1-2 zile.
arsurile de gradul 2 sunt mai profunde, afecteaza si al doilea strat al pielii (dermul), sunt foarte dureroase si se formeaza basici; pielea este foarte rosie, cu un aspect patat, iar edemul poate fi semnificativ.
arsurile de gradul 3 afecteaza toate straturile pielii, care capata un aspect negricios; sunt putin sau deloc dureroase, pentru ca nervii sunt distrusi.

| RoscovanaSexy a răspuns:

Incearca pudra de talc si ai grija in viitor.

| InVPent a răspuns:

Foloseste comprese cu gheata si evita praful

| ioanadoriana2705 a răspuns:

Felii de cartof, sau spray oximed

| cristintza94 a răspuns:

E bina sa folosesti miere.

| Taur7 a răspuns:

Foarte multa sare

| 4psiho a răspuns:

Spală cu apă rece și apoi albuș de ou, dar depinde și de gradul de arsură.

| SpideySuperHero a răspuns:

Foloseste Sare

| ValentinDivi a răspuns:

Pai nu mai tin minte exact, dar parca exista spray pentru arsuri si daca nu ma insel ca sa calmezi puteai sa bagi mana intr-un vas cu miere.

| Idkidk a răspuns:

Cremă de gălbenele.