| Bone1161 a întrebat:

Heyyy,!
De vreo câteva luni mă chinui să slăbesc, sau macar sa par mai slabă, pare ironic când spun că am 45 de kg și îmi doresc să fiu mai slabă, dar hear me out.
Am 13 ani și înălțimea de aproximativ 1.60 cm, dar am coapsele un pic mai groase decât mi-aș dori, adaugând și faptul că am putina burtica, adică când stau cocoșată, se vede urat, si cum vorbeam mă chinui de prin vara să slăbesc, exerciții fizice și mâncat mai puțin, m-am și înfometat și am reușit să ajung la 42 de kg dar părinții mei reacționează foarte urat când nu mănânc,. Nu sunt un copil mâncăcios dar iubesc dulciurile și sucurile, nu exagerez cu ele nici măcar în vacanțe dar pot pur și simplu să zic că îmi este greu sa stau o lună fără o pungă de jeleuri și un coca cola zero zahar,.
Îmi doresc să fac un deficit caloric, dar problema este aceasta. Nu mă împac deloc cu fructele și câteva legume, mănânc avocado și măsline, dar în rest nu mă pot obișnui cu niciun fruct, iar că legume, nu mă împac deloc cu castraveți ardeii, conopida, spanacul, stevia, broccoli,. Revenind la fructe, nici roșiile nu îmi plac deloc, iar venind vorba de oua, nu îmi place albusul, da, da... Am destul de multe pretenții la mâncare... Dar singura mea dorința ar fi, daca știe cineva sa îmi dea niste idei pentru mâncăruri sărace în calorii!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| Alex765431 a răspuns:

Salut. Problema e că nu mănânci fructe şi legume! Nu o să slăbeşti niciodată aşa! Iar greutatea ta mi se pare normală. Din ce judeţ eşti?

| IL0VEDINER0 a răspuns:

La 1,60 si 45 de kg esti bine in spre subponderal. Problema nu este la kg si la constructie. Cel mai recomandat este sa te tonifiezi. Degeaba slabesti 3 kg de muschi ca nu ai facut nimic

| J0B0MAT a răspuns:

La 13 ani și la înălțimea ta arăți ideal, nu trebuie să mai slăbești.
Încearcă să mănânci mai puține dulciuri, fast-fooduri, sucuri, prăjeluri pentru sănătatea ta și vei și slabi.Nu te mai înfometa pentru că poți ajunge la spital din cauza lipsei de vitamine, minerale și o dai în alte boli.În plus, apoi când vei mânca o să pui la loc mai mult, pentru că organismul de frică să nu rămână iar fără energie, o să depoziteze mai multă grăsime.
Mănâncă mâncare gătită în puțin ulei, la cuptor, salate, grătar, bea sucuri naturale, fructe și dulciuri de casă și mai puțin din comerț.

| Alex7722 a răspuns:

Te afli la o greutate bună pentru înălțimea ta, și toată lumea are burtă când stă aplecată (cocoșată). Degeaba te forțezi să nu mănânci pentru o perioadă de timp ca să slăbești, căci după tot vei fi nevoită să mănânci și vei pune acea greutate la loc.
Te-ai gândit să încerci vreun sport? Eu, de exemplu, practic un sport de contact care mă ajută să rămân în formă, chiar dacă iubesc, la modul că iubesc dulciurile.
Ai 13 ani, nu-ți strica starea mentală din cauză că ai impresia că nu ești îndeajuns de slabă.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Ia si maninca fructe-legume, carne usoara, ARDE CALORII IN MOD CONSISTENT! Chestia e sa arzi calorii, nu sa le eviti. Uite, eu in vara ard cam 7000 de calorii per weekend daca e vreme si am timp sa biciclesc si simbata si duminica. A, da, si sa nu te gindesti ca pedalezi 10 km si gata mia de calorii! In cazul meu, e vorba de cam 200-220 de km pe weekend cu macar vreo 600 m elevatie pozitiva in total, asta daca aleg varianta mai plata, si undeva pe la 150 dar peste 1300 elevatie, daca aleg sa ma duc prin codri.

| Alicealicealice a răspuns:

Heei! Răspunsul asta sa stii ca e de la cineva din domeniul sănătății! Pentru înălțimea ta ai o greutate normala, ba chiar esti slaba. Sa se vada burta cand te cocoșezi e normal (sunt doar organele) si chiar si cand nu, la majoritatea femeilor se vede puțin proeminent uterul. Stiu ca in adolescență ne pasa cum aratam mai mult si poate ne comparăm cu altii, dar abordările de acest fel cresc riscul unei tulburări de alimentație( eating disorder). Încearcă să mănânci echilibrat, normocaloric, găsește retete care sa încorporeze legume fara sa le simti de exemplu linte in burgeri vegani sau sos de paste sau zacuscă. Răspunsul meu nu este probabil ceea ce cauti, dar te rog ai grija de tine! Ai grija de sănătate si iubește-ti corpul!

Bula
| Bula a răspuns:

La inaltimea /greutatea /varsta ta esti considerabila o fire subnutrita (slaba).

| Solane a răspuns:

Nu iti plac legumele, nu mananci fructe, dar bagi in tine dulciuri si sucuri. Adica zahar cu zahar. Si vrei sa slabesti?
Sarace in calorii sunt exact alea care nu iti plac.
Si daca vrei sa nu se vada burta, nu sta cocosata!