Dar de munca de ce nu-ti cauti?
In loc sa tai frunza la caini pe aici, punand intrebari fara sens...
Ca să ajungi la vârsta asta trebuie să trăiești sănătos și fără stres. În Românica? Misiune imposibila.
"de ce nimeni de pe pamantul asta nu a reusit sa traiasca 120 de ani?"
Dacă, să zicem, trăia cineva 120 de ani, ne-am fi întrebat de ce nimeni nu a reușit să trăiască 125 de ani. Și dacă trăia 125, ziceam de ce nu 130...
Mai omule! Te auzi ce zici? In România speranța de viață medie *( barbati & femei ) este pe la 75 de ani! Rar femeile trec de 84, 85! Cazuri de peste 90 sunt raritati! Și tu vorbești de 120? Aia peste 100 sunt statistic sub 1 % din populație! Și cu o alimentație si viata sănătoasă este greu de depășit 95 sau 100! Na... Iliescu a fost o excepție!
Tu habar nu ai pe ce lume traiesti, esti aerian cu totul, adica cum? In toata Romania sunt doar 3 oameni care au 100 de ani? O raritate de om esti tu, de 90 de ani nu sunt chiar raritati si unde locuiesc sunt, si la 20, 30 km, 100 km sunt, dar 100 da sunt raritati si femeile traiesc mai mult decat oamenii, am vazut multe care au peste 80, 90 de ani si sunt vaduve
Pe internet zicea ca in anul 2023 in Romania erau 7000 de persoane care au implinit 100 de ani
Ziceam ca femeile traiesc mai mult decat barbatii
Daca mananci numai fast food, pizza, shaorma, kebab, numai salamuri, bei sucuri, energizante, normal ca nu traiesti mult
Din cauza proceselor de imbatranire care afectează celulele, țesuturile și organele pe parcursul timpului, ducând la degradare progresivă și, în cele din urmă, la insuficiența funcțională.
Jeanne Louise Calment din Franta a trait 122 si 164 de zile.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Jeanne_Calment
https://en.wikipedia.org/wiki/Jeanne_Calment
Cred ca datorita tot noua se intampla asta, in loc sa fie omul relaxat la tara el sta stresat la servici sau il loc sa munceasca leneveste, sufletul pe cealalat aparte in loc sa zambeasca si sa daruiasca devine limitat fata din i s-a dat si toate dragostea neconditionata din care a fost nascut o persoana devine nepastor. Ooamenii care au facut ceva si au inflorit intru viata duhovniceasca nu le pasa cand mor si nici nu mor, probabil raman aici pentru in scop altii raman cat ii tine trupul altii pana cand isi amintesc de rele si altii mor intr-un moment fara a mai putea cugeta cineva la falptele bune sau rele. Cred ca raspunsul pe care cred ca il cauti depinde dar in general traiesti cat trebuie si cat de mult ai reusit sa iti iubesti incepand cu parintii si pana la cele mai mici creaturi,
Din cauza că și noi ca oameni trăim haotic și peste 100 este greu de atins generația de sub 40 Ani nu știu dacă mai apucă nici 90 ani viața omului sa scurtat considerabil dar nu ai ce face până la urmă cu tot ce este acum pe piața ect
Amuzant cum au scazut exceptiile dar a crescut media, nu? Legat de enuntul initial, e gresit - https://en.wikipedia.org/wiki/Jeanne_Calment
Zicea undeva ca ar putea sa fie o minciuna cu femeia aia care a trait 122 de ani si s-ar putea sa fi avut doar 100, eu nu cred ca a trait asa mult
"Zicea undeva" vs. surse clare, oficiale, care mentioneaza ca e singura care a fost verificata si ras-verficata de varsta asta... crezi ca astia au vrut sa ne omoare cu vaxinul, ca pamintul e plat, si ca in suveranisti sta salvarea Romaniei cumva? Sper ca nu...
Pogba14 întreabă:
RalucaIonela1 întreabă: