| Anonima6789777 a întrebat:

La dieta, combinația de carne de pui la grătar + salată verde și celelalte legume crude ( pepene verde, roșie, măsline, ardei ...etc )

Este una fatală pentru procesul de slăbire?

Am auzit ca conține super multă proteină care ajută la masa musculară, nicidecum la scăderea în greutate.

Oare o fi adevărat? Eu am doar 2 mese pe zi. La 12 si 16, același tip de mâncare.

Jonglez între salată și pui la grătar, legume fierte și pui la grătar, ou fiert și salată...

E greșit?

Nu pot vorbi despre rezulate, sunt deja la a 3 a zi...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Orice dieta trebuie sa include mai multe mese pe zi. Fiindca trebuiesa nu simti niciodata foame, in clipa in care ti-e foame, oragnismul intra pe metabolism de inanitie si aculueaza tot.
Atentie la gratar, nu este sanatos mai des de 2-3 portii pe saptamana, carnease prajeste in grasimea proprie (chiar daca ai un gratar din care se scurge) si substantele respective sunt toxice. Mananca mai bine carne fiarta sau inabusita la cuptor.
Atentie la carnea aleasa. Puiul din comert este foarte gras si ingrasa. lege mai bine carne de vita, peste slab, cotlet degresat de porc sau pui de curte.
Atentie la salate, daca pui mult ulei, au multe calorii. Pune maxim o jumatate de lingurita de ulei peste o salata.
Atentie la fructe, sunt foarte dulci. Este suficient sa mananci un fruct mic pe zi. pepenele contine cantitati imense de zahar, mananca maxim cat poti tine in mana pe zi. In rest, legume, dar nu cartof, mazare, fasole.
Maslinele sunt pline de ulei, poti manca cam 5-6 dar la masa respectiva nu mai folosi ulei.
Nu uita de lactate, minim doua portii de lactate de buna calitate, degresate sunt absolut obligatorii pe zi. Sunt si sanatoase si au minerale care favorizeaza slabirea.
Nu stiu ce varsta ai, dar e intelept ca dieta sa iti fie gandita de un medic nutritionist, dietele dupa ureche pot fi foarte periculoase pentru sanatate, mai ales daca esti foarte tanara (sub 20 de ani) sau varstnica. Du-te la medic, fa intai niste analize si urmeaza dieta recomandata

23 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

E foarte ok ce mananci dar mai diversifica ca o sa ajungi sa nu mai suporti sa vezi salata in fata ochilor. Mai mananca tot felul de supe, carne de curcan, orez + alte retete pe care le poti gasi pe net

| Bondarel99 a răspuns:

E ok carnea la gratar si oul fiert.
Pe langa ele poti sa mananci cate legume vrei tu, dar fara salate cu sare, ulei, otet...

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru Bondarel99):

Carnea la gratar= un deliciu pentru "dieta" celulelor canceroase.winking laughing tongue

| Bondarel99 a răspuns (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):

Era vorba despre cea facuta direct la foc. Dar trebuie sa mananci ani intregi carne "arsa" ca sa ajungi sa faci cancer...

| aXy99 a răspuns (pentru Bondarel99):

Sunt destui oameni care consuma de-o viata intreaga carne la gratar zilnic si n-au nimic. Vorbiti numai prostii.

| anonim_4396 a răspuns (pentru aXy99):

Consuma traiesc mult, organismul rezista. Dar ei se simt bine, revigorati plini de energie intr-o alimentatie bogata in proteine, asta e intrebarea?

| Bondarel99 a răspuns (pentru aXy99):

Da, sunt si oameni care stau cateva luni zilnic la soare puternic si fac cancer de piele. Depinde de persoana in cat timp cedeaza, daca ai un obicei nesanatos ai sanse mari sa fie si consecinte.

| aXy99 a răspuns (pentru anonim_4396):

Normal. De ce nu te-ai simti?
Depinde si ce intelegi prin bogat in proteine. Cate g/kg corp?
Majoritatea se simt bine mancand numai fast food si alte junk food-uri, nu vad de ce nu s-ar simti bine mancand bogat in proteine. Daca mananci de 2 ori pe zi 100g de pui la gratar, nu vad unde ar fi problema.

| aXy99 a răspuns (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):

Cum poti sa imi dai "eronat" cand cunosc atatea exemple: majoritatea bunicilor din familia mea.

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru aXy99):

"... consuma de-o viata intreaga carne la gratar zilnic si n-au nimic... ". Eu am parasit caverna.winking laughing tongue

| Drimmero a răspuns (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):

Orice devine cancerigen daca e folosit in exces, dar unui gratar n-ai cum sa-i zici vreodata nu, mai ales unor mici, unor carnati bine facuti si a unei pastrame bine condimentata... uiti de boala si de tot cand iti umpli farfuria.

| Violleta2022 a răspuns:

Pepenele nu are ce cauta in deitele de slabire, fiind foarte bogat in zahar!
Iar la o masa nu amesteci niciodata fructe si mancare.
Fructele se manaca intotdeauna intre mese, la 2-3 ore inainte de masa, sau 2-3 ore dupa masa!
Daca tii dieta de slabire NU manaci fructe deloc!
In cazuri exceptionale, poti manaca 1 singur fruct, 1 mar verde.

| Drimmero a răspuns:

Hmm, pentru slabit e suficient, dar sa nu slabesti prea mult ca apoi sa regreti alegerea facuta.
Pare gustoasa dieta, si e catusi de sanatoasa.

| LPCTSTR a răspuns:

Pepenele verde nu este legumă şi nici crudă.
Faci o greşeală: niciodată să nu treci peste micul dejun, niciodată.
Mâncând acelaşi tip de mâncare este o prostie imensă (şi să te obligi să mănânci aceeaşi mâncare zilnic); corpul are nevoie de mâncare diversificată.

| Anonima6789777 explică (pentru LPCTSTR):

Am greșit în exprimare, scuze, la castravete mă refeream. Aici cu micul dejun intervine altă problemă, nu prea dorm noaptea, am insomnii... adorm pe la 2-3, 4 chiar. și mă trezesc pe la 10. Știu că nu e ok deloc. Deci nu mai am timp pentru micul dejun. Încerc să compensez aceste ore de somn în plus, sau în minus... cu foarte mult sport.

| LPCTSTR a răspuns (pentru Anonima6789777):

Faci o imensă greşeală.
Te culci la 22-23 şi te trezeşti la 7-8 pentru a slăbi.
Fără micul dejun eşti "terminată pe dinăuntru".

| LPCTSTR a răspuns (pentru Anonima6789777):

"Sănătatea şi silueta au nevoie de un mic dejun echilibrat şi nutritiv. Senzaţia de foame care apare la jumătatea zilei, în lipsa mesei de dimineaţă, conduce întotdeauna la excese alimentare şi la îngrăşare. Kilogramele în plus şi alţi factori implicaţi în privarea organismului de micul dejun aduc prejudicii importante stării de sănătate în general."

| Sn4k3 a răspuns:

Proteine mananca cate vrei, ba chiar e bine sa mananci multa. Carbohidrati sa mananci putini si grasimi. Tu vrei sa dai jos grasime, nu muschi. Fa si sport pe langa asta, arde calorii si faci si masa musculara (n-ajungi culturista daca de asta ti-era frica, doar o sa arati mai fit). Cel mai important e sa fii in deficit caloric, cu 500-1000 calorii, dar nu mai mult ca nu e sanatos si astfel iti dai seama cat poti manca intr-o zi.

| alina2k18 a răspuns:

AR trebui sa mananci 500-800 g zi de carne de vita /curcan si eventual multa sala ca sa pui masa musculara laughing) se pune greu, dont worry.
E ok combinatia ta, si oricum daca tie nu iti e foame si seara nu faci ravagii in frigider e ok, chiar un anumit dr spune ca trebuie sa mancam atunci cand ne este foame si sa lasam si stomacul sa fie golwinking fireste pentru cine se poate controlawinking ca daca stai o zi intreaga si seara bagi cat pentru toata ziua nu e ok.
O mica observatie ar fi sa mananci pepenele pe stomacul gol [ 3-4 ore dupa ultima masa ] si niciodata combinat cu alte fructe.
Mai poti adauga si branza cottage light sau branza proaspata 0.5 grasime ca sa mai variezi un pic meniulwinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu este fatalã, trebuie sa ai doar deficit caloric pentru a slabi. In special e bine sa consumi multe legume, poate si carne deoarece simti o senzatie de satietate mai indelungatã, dar poti sa-ti faci dieta cum vrei tu. Eu iti recomand sa mananci multe legume, Carnea nu neaparat asa multa daca vrei doar sa slabesti, carbohidratii alege pe cei complecsi cu multe fibre si fructele alege care contin putine calorii si te saturã.

| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

De carbohidrati nu ai zis nimic, si de energie ai nevoie, ar fi bine sa ii consumi pe cei complecsi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Http://m.csid.ro/......si-4449498

| Ionut58282856 a răspuns:

Da e buna ca iti creste sanatatea, de ce vrei sa arati bine cand poti sa traiesti sanatos? E ca si cum ai vrea sa fi pe placul cuiva cu ce spui cu riscul de ati pierde sanatatea mentala, asa si cu corpul. Parerea mea