| Elelena65 a întrebat:

Mi-a apărut ca un chist pe buza inferioară spre gingie, nu știu ce poate fi. Mă și doare un dinte în zona aceea și inițial am crezut ca este infecție la dinte, dar nu cred ca e din cauza dintelui pentru ca acel chist este destul de departe de dinte, exact unde se termină buza inferioara. Este ca un chist, nu pare a avea puroi. O sa ma duc la stomatologie zilele acestea dar pana atunci nu știu ce sa fac, dacă trebuie sau nu sa iau antibiotic. Nu am mai pățit asa ceva. Ce poate fi acel chist?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
| Partium a răspuns:

Abcesul dentar este una dintre cele mai frecvente urgențe stomatologice și se formează ca urmare a pătrunderii unei infecții bacteriene în dinte sau în țesutul gingival. El se prezintă ca o inflamaţie dureroasă şi poate arăta ca o mică pungă pe gingie. Tratamentul stomatologic poata implica fie incizia şi drenarea colecţiei purulente, fie tratarea dintelui pe canal și curățarea rădăcinii dintelui sau chiar extracţia acestuia, după caz.

Descoperă în articolul următor de ce apare abcesul dentar, ce riști dacă nu îl tratezi la timp și cum se tratează o pungă de puroi apărută pe gingie.