anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Neata TPU. E normal ca un copil de 13 ani sa slăbească 22 kg?
Atât am slabit eu ( primele 12 kg intr-o luna și celelalte mai incet, în vreo 4 luni.)

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| AnastasiaK a răspuns:

Normal se considera ce face majoritatea, deci teoretic e anormal. Ideea e ca nu conteaza daca e nornal sau anormal, ci daca e sanatos sau nu. Iar ca sa slabesti 12kg intr-o luna, tu probabil ai consumat o medie de vreo 200-300kcal pe zi. Chestia asta se mai numeste si infometare. Deja ai facut-o, asa ca nu are rost sa-ti fac teoria chibritului, dar e bine sa stii ca ce ai facut in acea luna nu e deloc ok pentru organismul tau, mai ales fiind in crestere, si nu ar trebui sa repeti happy

| Caro34 a răspuns:

12 kg intr-o luna? Ce-i cu tine? Ce activitati ai prestat? Cat aveai inainte? Cum te simti? La 13 ani poate fi o problema; da-ne mai multe detalii, te rog! Numai bine!

| anonim_4396 explică (pentru Caro34):

In aceea luna am fost la scoala si mergeam în fiecare zi pe jos, și la scoala, și de la scoala. Am mâncat puțin pe zi și fructe și salate. Sport am făcut pe bicicleta și sărit coarda, cardio, etc, av-am nevoie sa slabesc la 68 kg, acum am linistita 46 și cred ca am inceput de la 1.58 și acum am 1.65 deci m-am înălțat extrem de mult.

| Caro34 a răspuns (pentru anonim_4396):

Esti fata? Ai grija ca regimul trebuie sa includa si putina carne, mai ales ca faci sport... Altfel vei avea muschii lasati si fara vlaga in ei, iar la maini arata ciudat... Cu timpul vei observa si la piept! La 1, 65 ar trebui sa ai intre 50 - 55 de kg, deci 46 e prea putin! Gandeste-te putin ca ai 13 ani; esti in perioada de crestere si organismul are nevoie de: proteina, lipide, glucide, somn, lichide etc. altfel cu timpul te vei imbolnavi. Numai bine!

| anonim_4396 explică (pentru Caro34):

Mulțumesc Caro, în prezent mă simt ok și am făcut și analizele ( care au ieșit bune, mai bune decât ne așteptăm ) știu ca am nevoie și de carne dar nu prea îmi place. Am mâncat în tot acest timp carne, și de peste, și de pui, și de porc dar am fost mai strica pentru ca nu prea îmi place carnea. Mersii încă odată pentru răspuns și pentru ca nu m-ai judecat.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Mi s-a parut cam mult la inceput, dar daca aveai 68 kg e de inteles. Daca ai 46 kg acum e foarte ok, inseamna ca ai tinut o dieta destul de drastica, dar a avut efect.Totusi acum ai greutatea potrivita, nu mai trebuie sa slabesti, chiar poti sa te ingrasi.

| Mihai100000000 a răspuns:

Am 12ani nu prea mananc far am 34 de kg cred ca trebuie sa te vada un doctor