| zorialbi a întrebat:

Pentru Adela Sidonia Rusu: Buna ziua doamna doctor. Eu am absolvit de curand Facultatea de Farmacie si am depus la sfarsit un juramant din care citez doar un fragment aici:"Nu voi accepta sub nici un motiv ca activitatea mea de farmacist sa fie utilizata impotriva sanatatii si vietii omului." In consecinta, eu personal nu as putea sa recomand anumite medicamente cum ar fi pilula de a doua zi si contraceptivele orale. As dori sa aflu si parerea dumneavoastra cu privire la acest aspect, tinand cont si de efectele directe ale hormonilor progesteron şi estrogen din anticoncepţionale:
1) împiedicarea implantării copilului în uter prin distrofia mucoasei trompelor uterine şi a uterului şi atrofierea glandelor endometrului
2) inhibarea ovulaţiei
3) împiedicarea pătrunderii spermatozoizilor prin modificări la nivelul mucusului cervical

Pentru copil:
2) şi 3) ar putea împiedica concepţia. 1) intervine când celelalte nu şi-au făcut efectul, astfel încât copilul să fie omorât înainte de a se putea hrăni.

Pentru mamă:
Cei doi hormoni sunt sintetizaţi artificial şi dozaţi în cantităţi de până la 400 de ori mai mult decât normal. Efectele secundare sunt multe, afectând serios sănătatea femeii ce le utilizează.

Va multumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| cristinela a răspuns:

Pai nu asta e scopul lor? Cred ca majoritatea citesc prospectul si isi asuma reactiile adverse. Mie de ex, deoarece sunt si fumatoare, mi-a interzis medicul anticonceptionalele, de pe la vreo 27 de ani.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pilulele astea sunt recomandate doar de medici.
Pe de alta parte, daca vine o fata de 20 ani, care nu e casatorita, care n-are o slujba a ei, poate e studenta sau eleva ...consideri ca e mai bine sa aduca pe lume un copil si sa-l abandoneze apoi?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Acel fragment citat de tine nu se refera la a RECOMANDA un medicament ( chestie care ar trebui facuta numai de un medic )ci de a nu PREPARA CU BUNA STIINTA ceva care poate dauna sanatatii unei persoane.
Apoi sa stii ca un medic ( si cred ca si un farmacist ) ARE DREPTUL sa-si respecte propriile principii morale ( adica un ginecolog nu poate fi acuzat sau nu i se poate ridica dreptul de libera practica daca refuza da efectueze un avort, de exemplu ). Exista medici care refuza sa puna sterilete ( stiu persoana, n-o sa-i dau numele aici evident, dar ma poti crede pe cuvant ), stiu si o doctorita de familie ( pocaita, e adevarat )care refuza sa distribuie contraceptive gratuite. Pe lista doctoritei exista o femeie cu handicat psihic, care are deja vreo 10 copii retardati, care primesc ajutor social.etc.( stiu povestea de la o prietena care lucreaza la primaria de acolo ).
Asa ca... e cu "depinde "!

| dorinaugustin a răspuns:

No comment ...sper sa ai raspunsul asteptat!

| dorinaugustin a răspuns:

No comment... sper sa ai raspunsul asteptat!