Pai nu asta e scopul lor? Cred ca majoritatea citesc prospectul si isi asuma reactiile adverse. Mie de ex, deoarece sunt si fumatoare, mi-a interzis medicul anticonceptionalele, de pe la vreo 27 de ani.
Acel fragment citat de tine nu se refera la a RECOMANDA un medicament ( chestie care ar trebui facuta numai de un medic )ci de a nu PREPARA CU BUNA STIINTA ceva care poate dauna sanatatii unei persoane.
Apoi sa stii ca un medic ( si cred ca si un farmacist ) ARE DREPTUL sa-si respecte propriile principii morale ( adica un ginecolog nu poate fi acuzat sau nu i se poate ridica dreptul de libera practica daca refuza da efectueze un avort, de exemplu ). Exista medici care refuza sa puna sterilete ( stiu persoana, n-o sa-i dau numele aici evident, dar ma poti crede pe cuvant ), stiu si o doctorita de familie ( pocaita, e adevarat )care refuza sa distribuie contraceptive gratuite. Pe lista doctoritei exista o femeie cu handicat psihic, care are deja vreo 10 copii retardati, care primesc ajutor social.etc.( stiu povestea de la o prietena care lucreaza la primaria de acolo ).
Asa ca... e cu "depinde "!