| arrriadna a întrebat:

Care e temp normala a corpului uman (a unui copil) in conditiile caldurilor astea teribile?!
Problema: fi-mea (2 ani) a facut febra 39, 6! Nu mi-am dat seama decat "aiurea": am iesit afara ca n-aveam incotro, am venit si am bagat-o la un dus cald iar ea a spus ca e apa rece. Fiind si pielea ei fierbinte i-am luat temp si-am ramas paf! Altfel chiar nu as fi depistat febra.
Dar acum nu stiu: o fi de la canini (ca se tot conureaza sub gingie 2 dintre ei)? O fi de la curent (ca totusi mai las geamurile deschise)? Sau o fi o simpla adaptare la mediu si am exgerat eu "gravitatea" temp corpului?
Idei?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| anad a răspuns:

"Majoritatea pediatrilor sint de parere ca temperatura normala pentru un sugar este intre 36 si 38 grade Celsius. Daca temperatura rectala a copilului este mai mare de 38 de grade, atunci are febra." S-ar putea sa fie de la insolatie(ati fost afara), dar daca nu scade la o ora dupa ce ati dus-o intr-un loc racoros, e clar semn de boala si consultati urgent medicul!

7 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu poate fi adaptare, e prea mult. Mai degraba pare febra de deshidratare (daca nu i-ai dat suficiente lichide si ai tinut-o afara in caldura la ore nepotrivite pentru ea. Trebuie, in perioada asta, sa ii dublezi aportul de lichide, fiindca copiii se deshidrateaza repede. Pune-i sosetute ude si da-i multe lichide de baut, calde sau la temperatura camerei, nimic rece.

Abh
| Abh a răspuns:

E mult prea mare aceasta temperatura ca sa intre in graficul temperaturilor normale( 36-37, 5 grade ). Ori a contactat o viroza, ori era foarte deshidratata. Da-i sa bea lichide( apa ar fi cea mai benefica), pune-i un supozitor de paracetamol sau algocalmin intrarectal si fuga cu ea la urgenta pentru elucidarea cauzei.

| arrriadna explică:

Salut, era o herpangina al carei virus l-am adus acasa de la o gradinita unde am lucrat temporar... Acum este ok. Cand va scrisesem eram in dubii si panicata. Ii dadusem deja primele antitermice, insa in cursul noptii febra a ajuns pana la 39, 9 fara ca antyitermicele sa isi fi facut efectul (nurofen, algocalmin, alternativ cu eferalgan si novocalmin). Abia o "suprtadoza" (adica doua doze in decurs de 2 ore) si-au facut cat-de-cat efectul. E prima data cand ia antibiotic (are 2 ani). Banuiesc ca de aici incolo o sa inceapa sa mai culeaga cate una-alta...
Va multumesc de raspunsuri!

| andre999 a răspuns:

Este foarte mult cat are copilul tau dai repede paracetamol si daca nu-i scade febra intr-o ora du-l de urgenta la medic. Temperatura normala este de 36-37.

| Incubus a răspuns:

36?
eu stiam de 37; 37, 2 dar na poate ma insel eu
si apropo mai inchide din geamurile alea cand ai copilu in casa ca bine nu ii faci
daca ai luat temp imediat dupa dusul cald termometrul arata mai mult decat realul asa ca repeta faza, oricum daca ar avea aproape 40 cum spui...

| lora3u a răspuns:

Temperatura corpului uman ( in conditii normale ) este de 36 de grade. Daca fetita ta deja ajuns la 39, 6 e grav! Trebuie consultat un medic ...Referitor la dintisori, trebuie sa ai foarte mare grija cu ea perioada asta, du-o regulat si pe la stomatolog, el iti va da sfaturi bunewinking. Copii mici sunt foarte sensibili, asa ca nu neglija nici un lucru care ti se pare in neregula! Sanatate multa! :*

| ValiTCM a răspuns:

Atentie la temeperatura mare pentru ca poate provoca convulsii febrile. Sunt foarte periculoase. Am patit cu Rares cand avea 9luni. Poti citi povestea aici:

http://www.jurnaluluneimame.ro/......i-febrile/

TI-ar trebui si Desitin ( diazepan, solutie rectala ) pentru administrarea de urgenta in cazul in care febra creste peste 40 de grade si incep convulsiile. In rest nu e ok! Succes!