| denisTiky a întrebat:

Ce se intampla daca faci abuz de energizante?
P.S: nu imi spuneti ca mori direct, spuneti-mi ce se intampla in pasi, am vazut pe net un tip ce a baut 20 de energizante talpa. Ce s-a intamplat cu el? Am inteles ca faci ceva boala la stomac si nu mai poti sa mananci doar la regim

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| peperonies a răspuns:

Un energizant are 250 ml din care 30 mg de cafeina si 10g de zahar.

20 de energizante talpa sunt 600mg de cafeina si 200 de grame de zahar.

Doza letala de cafeina e undeva la 5g/kg deci undeva la 27 de litri de cafea normala.
Doza letala de zahar e uneva la 30g/kg deci in functie de cat de greu esti undeva la 2-5 kile de zahar.

De murit direct nu cred ca mori.

Acum, ce se intampla? Greu de zis pentru ca toleranta pentru fiecare substanta din energizante difera foarte mult de la om la om.
Ce se intampla probabil e sa ai un val asa de energie pentru vreo 15 minute si dupa devii letargic si ai vrea sa dormi vreo 3 ore.

8 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Contacteaza l si intreaba l ce a patit.

poti sa si mori instant, faci un soc de la atat cofeina
iti busesti ficatul, stomacul samd.

doar realizezi ca fiecare organism va reactiona altfel.

Răspuns utilizator avertizat
| leapșa a răspuns:

Incepi sa ai probleme cu inima.

Răspuns utilizator avertizat
| PaulWiki a răspuns:

Eu iti recoamand energizante naturale de la care nu ai ce sa patesti. Vezi efectele lor. (nu e nici o reclama ascunsa)
http://www.mediculmeu.com/......izante.php

| SorinelSun a răspuns:

In primul rand nu sunt sanatoase deloc. acele energizante care voi credeti ca dau energie, o minciuna, mai mult te obosesc. in niciun caz nu iti ofera energie mai multa. si da s`ar putea sa si mori de la prea multe. adica daca nu ti se opreste inima dupa ce ai baut peste 20 30, scapi. laughing

| denisTiky explică (pentru SorinelSun):

Si pe mine m-a intepat foarte repede in nima dupa ce am baut DOAR UNUL. Am hotarat sa nu mai beau.

| Aishi_Delia_2003 a răspuns:

Am văzut unul care a băut zilnic timp de multi ani energizante și i-a afectat sistemul nervos încât a fost nevoie sa ii amputate picioarele