| floryn05 a întrebat:

cum imi dau seama daca am apendicita?.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
| Rukhsandra a răspuns:

Buna.Simptomele clasice includ:

- durere surda aproape de centrul sau partea superioara a abdomenului ce devine mai apoi ascutita si se deplaseaza spre partea din dreapta jos a abdomenului. Acesta este, de obicei, primul semn;

- pierderea apetitului;

- greata si/sau varsaturi imediat dupa ce incep durerile abdominale;

- umflarea abdomenului;

- febra nu foarte ridicata;
Alte simptome ale apendicitei pot fi:

- durere surda sau ascutita oriunde in partea superioara sau inferioara a abdomenului, spatelui sau in zona rectului;

- urinari dureroase;

- crampe severe;

- constipatie sau diaree.

| adikiller1 a răspuns:

- durere surda aproape de centrul sau partea superioara a abdomenului ce devine mai apoi ascutita si se deplaseaza spre partea din dreapta jos a abdomenului. Acesta este, de obicei, primul semn;

- pierderea apetitului;

- greata si/sau varsaturi imediat dupa ce incep durerile abdominale;

- umflarea abdomenului;

- febra nu foarte ridicata;

Alte simptome ale apendicitei pot fi:

- durere surda sau ascutita oriunde in partea superioara sau inferioara a abdomenului, spatelui sau in zona rectului;

- urinari dureroase;

- crampe severe;

- constipatie sau diaree.

| HeiligKreuzAchtAcht a răspuns:

N-ai pofta de mancare, ai o durere persistena de burta, te simti racit.
Daca durerea persista de mai bine de o zi/doua mai bine te duci la doctor ca apoi o dai in peritonita.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si tatal meu a avut asa ca stiu simptomele. Te doare piciorul drept,dar si partea dreapta de jos a abdomenului. Ti se face rau si uneori vomiti. Cand doctorul te apasa in partea din dreapta jos a abdomenului si apoi ia mana brusc,iar daca tu simti o durere ai apendicita, daca simti altceva, de exemplu o gadilatura nu ai. Si eu am fost la control si cand m-a apasat doctorul am simtit o gadilatura, deci nu aveam apandicita, ci doar ma durea burta.
Sper ca te-am ajuta.

| MiculFaraon a răspuns:

Salut! iti dai seama daca ai apendicita cand te doare in zona de jos langa stinghia piciorului in partea dreapta si daca iti amorteste piciorul stang ori ai senzatii de voma! Funda te rog.

| Dackvareder123 a răspuns:

Si eu am crezut ca aveam si am fost la urgenta, vomitam in exces dar nu simteam vreo durere iar medicul mi-a spus ca atunci cand m-ar apasa in partea dreapta a buricului (vazut din ochii mei) ar trebui sa sar ca o maimuta din cauza durerii

| Piinkyy a răspuns:

Buna,pai poti sa iti dai seama... daca faci sport si te doare in partea dreapta jos sau cand te fortezi.

| floryn05 explică (pentru Piinkyy):

Buna! nu ma doare cand fac sport sau miscare

| killer212121 a răspuns:

Simptomele cele mai des intalnite sunt:
-dureri in parte dreapta jos a abdomenului;
-cand ridici piciorul drept te doare mai tare si iti este mai greu sa il ridici.
-

| Hyperion31 a răspuns:

In primul rand daca ai mancat seminte de orice fel in ultima perioada si simti durere in partea dreapte jos a abdomenului atunci acestea pot fi dovada ca ai un inceput de apendicita. Daca durerile se agraveaza si nu iti dau pace, viziteaza un doctor.
Sper ca te-am ajutat.

| Lazar_Alexandru_1990 a răspuns:

Daca te doare la piciorul drept in capat sau daca ridici piciorul mai greu decat de obicei

Întrebări similare