| Costea_Ionut_Eduard_1994 a întrebat:

Salut ma numesc Ionut si as avea o intrebare p am pe tatal meu care este operat anul trecut pe 7 noiembrie in 2012 si a fost diagnosticat cu cancer cap pancreas a facut 2 sedinte de chimoterapie in care de fiecare data a scazut sub 100 trombocitele la care cresc foarte greu acum este dat la radio terapie la operatie i-s-a aplicat baipas avand icter pentru. eliminarea bilirubinei in mom. de fata persista dureri abdominale fata si spate avand mom. cand il mai si lasa durerea. face masaj foarte des pe spate si locul drenelor(zona) si in talpi si spune ca se simprte mai bine pe o perioada scurta. el este in prima faza G1 si as dori sa stiu cam cat ar putea sa m-ai traiasca ...PS. se alimenteaza destul de bine cu la baza fiind branza lactate si peste si sucuri de sfecla cu legume. Va rog frumos daca puteti sa ne dati un raspuns.Va multumesc foarte mult

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

G1 nu este stadiul, ci este gradul de anaplazie al tumorii. daca a facut icter mecanic nu poate fi in stadiul 1 (asta ar insemna T1, tumora mica, care nu afecteaza calea biliara). Nimeni nu stie cate zile ar un om, insa daca nu suporta tratamentul oncologic, din pacate, nu va ajunge niciodata sa poata fi operat pentru scoaterea tumorii, iar in conditiile astea, supravietuirea nu poate fi prea buna. Durerea abdominala arata ca tumora invadeaza nervii din abdomen, ceea ce inseamna ca este intr-un stadiu avansat.

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Îmi pare rău de cele expuse de tine!
Cancerul nu spune cât mai trăiește un om, este destul de agresiv.
Ia problema ca atare și nervi de oțel.

Pa, pa.

| Bluebutterfly80 a răspuns:

Nimeni nu stie cat traieste un om! dar nu asa trebuie sa gandesti! imi pare rau ca treci prin asemenea momente, dar trebuie sa fii tare si optimist! recuperarea dupa astfel de operatii se face in timp si persista tot felul de dureri! este bine ca face masaj si ca se alimenteaza corect! asta conteaza foarte mult! poate sa mai traiasca mult si bine, cancerele descoperite din timp se trateaza in ziua de azi si sunt sanse mari de insanatosire!
multa sanatate ii doresc!

| DraudeS a răspuns:

Buna ziua!

Este complicata si complexa in acelasi timp situatia. Partea proasta este la chimoterapie si bypass-ul. Nu iti spoane nimeni cat are de trait, cand va murii s.a.m.d.
Cel mai in stare sa va dea un termen este medicul oncolog care se ocupa de el.
Imi pare rau pentru tatal tau.

Multa sanatate!