| sweetlollypop a întrebat:

Raceala se transmite prin sarut? Am citit in "asul verde" ca nu se transmite, dar am gasit pe net ca da, nu stiu ce sa mai cred, ma puteti ajuta?:*

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| IMC90 a răspuns:

Mama cate tampenii gasesc si aici, sa mor eu. mai bine nu mai vorbiti daca nu stiti...

-DA, se transmite in primele 3 zile de cand tu sau partenerul ati facut viroza (nu-i zice raceala).
-Viroza (raceala in popor) nu se trateaza cu antibiotice, ia fiind o infectie virala si nu una bacteriana. Antibioticele omoara doar bacteriile, deci in cazul in care viroza nu are o complicatie, cu o suprainfectie, cum ar fi bronsita sau amigdalita sau otita, antibioticele sunt inutile.

Maine poimaine ma trezesc ca recomandati si antifungice pentru raceala, noroc ca n-au auzit toti de ele (dar exista, deci nu e exlus sa ne trezim si cu asa ceva...) de aceea zice lumea sa mergi la medic si sa nu te tratezi de pe net, fiindca e plin de destepti care isi dau cu parerea, si habar n-au...

3 răspunsuri:
| AliceIDK a răspuns:

Se transmite! Cum sa nu se trasmita?! Este schimb de saliva. Iai dat raceala lui, se pare! Dai siropuri si antobiotice!

| botik_3241 a răspuns:

Pai daca nu sunt saruturi din alea luuungi nu se transmitebig grin
da daca tii neaparat sa il saruti calumea anunta'l sa isi cumpere pastile si siropuri...sau daca el nu are problema din astea e mult mai bine.
fratele meu nu are nimic cand se saruta cu prietena lui(cand ea e racita)

| Neuron a răspuns:

Cred ca da, din moment ce faci "schimb de saliva", iar virusul este si in saliva, cred ca se poate transmite

Întrebări similare