Oricum e prost inteles lucrul acesta ca te transforma nu te schimba mental si atat de transformat nu are cum sa te transforme
Http://www.psychologies.ro/......oza-469628
http://www.youtube.com/watch?v=VgXF_4DCcTY
Parerea mea e ca hipnoza nu e asa cum vedem la televizor, adica esti in transa, dar nu te poate face sa faci ce vrea el, eu crez ca hipnoza sta in actiunea de a fi foarte relaxat ca sa poata gandirea sa ajunga intr-o anumita faza in care poti sa accesezi multe coltisoare ale creierului.
Te hipnotizeaza in general un psihoterapeut, nu un medic... doar daca medicul este si psihoterapeut. Hipnoza este o stare modificata de constiinta - o stare intre veghe si somn care nu este nici una, nici alta. O stare de receptivitate si prezenta. Se foloseste in mai multe scopuri. Datorita starii de receptivitate crescuta, hipnoza poate fi folosita pentru a iti invinge blocaje psihologice cum ar fi o fobie sau aspecte care se manifesta in plan fizic dar tu de fapt nu esti bolnav ci este un fond psihologic. Mai sunt si alte intrebuintari, cum ar fi sa iti amintesti aspecte din trecutul tau care te-au influentat si nu iti mai amintesti constient acum. Tine cont ca eu nu sunt specializata in hipnoza, stiu asa, la modul general - cel mai sigur este sa gasesti pe cineva format in hipnoterapie si sa il intrebi pe acela. Oricum, sigur iti pot spune ca transa hipnotica este o stare naturala (chiar daca in hipnoza ea iti este indusa) si sub hipnoza, contrar unor pareri populare, NU faci nimic care nu este in acord cu tine, doar fiindca ti se sugereaza.