| AlexIm123 a întrebat:

Salut tuturor! Am o mica problema! Azi mi-a cumparat părinți ochelari de protectie de la oftamolog, impotriva lumini puternice! Problema care este, eu cand ii port la tableta vad pixelat la culoare albă ( culoarea curcubeului), de la ce poate fii asta? Cand nu stau pe tableta, nu vad pixelat! La televizor nu mi se pare ca nu vad pixelat!
De la ce poate fii asta? Nu imi place sa vad ecranul colorat!
Un sfat ceva, va rog crying((, si cand nu ii port, cand ma uit pe ecran nu vad pixelat!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Stai un pic, ce feld e ochelari sunt aia, de citit sau pentru departare?
Pentru ca, daca sunt ochelari de citit, nu ai de ce-i purta la tabla si nici privii la televizor!
Ochelarii de citit cu plus (+) sunt folositi doar pentru citit.
Ochelarii de distanta, sunt cu minus (-) sis e folosesc cand te deplasezi/ mergi prin casa, afara, oriunde, exeptie facand cand inveti/citesti din carti sau la computer.

Deci, ce feld e ochelari ai tu? DE apropiere (cu plus), sau de departare (cu minus)?
Cel mai probabil ai ochelari doar de citit, pe care ii folosesti incorect cand privesti la televizor, de aceea vezi si distorsionat (pixelat cum spui tu), lucru de altfel foarte rau, pentru ca-ti strici vederea.

| AlexIm123 explică (pentru Violleta2022):

Sunt antireflexie din cate am auzit, sau amifobie cum s-o numi, sunt pentru a imi proteja ochii de lumina puternica de afară sau de la zăpadă sau de la gadgeturi. AM fost la oftamolog si a zic ca e normal sa vad asa cu ochelari ca acea lumina fără ei imi afecteaza ochii. Din cate am inteles amifobia sau cum s-o numi se i-a de la nastere din neam, familie, adică se trage de undeva... Oricum multumesc de raspuns. Nu am probleme cu vederea doar cu chestia asta, la lumina puternica? Noapte bună