Buna![]()
e deja tarziu si nimeni nu se baga la asa ceva, decat daca ai probleme serioase si pune in pericol sanatatea ta..in rest nu vad cine ar indrazni sa provoace un avort..sunt cazuri de studente inasarcinate si nu au o problema, mai bine nasti si il lasi la un camin decat sa faci o crima, vorbeste cu mama ta si ca orice mama va intelege pana la urma..chiar nu iti este mila de acea fiinta nevinovata? lasa rusine la oparte si vorbeste cu parintii tai, te va judeca dar nu te va abandona..cum de s-a ajuns aici?
O seara buna
Oricum e prea tarziu, nu stiu ce medic se mai baga in asa ceva pentru ca e riscant
Bună!
Din PĂCATE, este prea TÂRZIU pentru un avort "la cerere" :(
Acesta se face până în 12-14 săptămâni!
Vezi alte detalii la linkul :
http://www.cdep.ro/proiecte/2003/200/10/7/cd217_03.pdf
http://www.sfatulmedicului.ro/......amani_8602
http://www.provitabucuresti.ro/bioetica/avortul/proceduri-metode-avort
În acest moment NU mai poţi avorta ( legal ) decât dacă fătul are malformaţii grave, sau dacă sarcina îţi pune în pericol viaţa!
Toate cele bune.
Deja este prea tarziu pentru un avort. Acum trebuie sa te impaci cu gandul ca vei fi mamica si trebuie sa te comporti in consecinta. Vor, nu vor, si parintii vor accepta cadoul oferit de tine.
4 luni e cam tarziu! Riscurile sunt mari pentru tine si pentru medic!
Mai bine gandeste-te impreuna cu parintii tai, cu tatal copilului la o modalitate de a aduce pe lume acest copil.Il poti da spre adoptie!
Nu le pot spune alor mei pentru ca sunt dificili si nu vor intelege.mi s a mai spus asta dar nu o sa inteleaga.iar tatal copilului nu il vrea.eu sunt la facultate si nu o sa pot face fata ducand si o sarcina.
vreau urgent sa avortez, insa nu stiu niciun doctor si nici nu am pe cine sa intreb
Eu zic sa ai o discutie serioasa cu viitorul tatic....Cum adica nu-l vrea? Adica i-a placut sa faca sex, si ma ales fara protectie? Si a mai dat si drumul in tine! Urat! Nu poti trece singura prin asa ceva!
Poate parintii tai vor fi socati sa afle ca vor fi bunici, dar sunt sigura ca vor intelege!
La 4 luni ar trebui in schimb sa te gandesti ce nume va purta fiul tau...
dar tu ce vrei sa faci?
Iată, fă totuşi diferenţa dintre un spermatozoid şi un făt în stare prenatală, care la 3 luni spre exemplu, are un statut bine definit, un SISTEM NERVOS COMPLET DEZVOLTAT (prin care simte totul- urmăreşte,, silent screem pentru a vedea agonia de 5 minute a sfâşierii în zvarcolirile continue ale acelui copil nevinovat).
Dacă ai avea un fiu de 5 luni care nu ar şti încă să vorbească, asta înseamnă că nu are statut uman? Te gândeşti oare că trecerea la "umanitate" este doar momentul ieşirii din "pantece"? Nu! Independenţa organică a acelui prunc exista deja de mult timp. Iar UNICITATEA lui genetică exista deja din prima zi!
La fel îşi permit in mod gresit si fanaticii musulmani să anuleze drepturile femeilor considerându-le simple obiecte de care dispun cum vor. Nu înseamnă că acei musulmani au dreptate doar pentru că pot să abuzeze de cineva...
Dacă copilul ar putea complica şi mai mult viaţa mamei, mai ales atunci când este necăsătorită, este bine de ştiut că mama îşi poate,, reface" viaţa dar se poate evita în acelaşi timp şi uciderea fiului sau fiicei sale. În acest sens există instituţii de asistenţă socială care pot oferi un viitor acestor copii, unele chiar sub patronajul Bisericii (ex.: Asociaţia Pro Vita, Valea Plopului - Pr. Nicolae Tănase ).
La o sarcina atat de inaintata nu se mai baga nimeni, nu trebuia sa astepti atat de mult pana te hotarasti ce vrei de fapt, acum nu iti ramane decat sa il nasti si sa il dai spre adoptie in caz ca esti convinsa ca nu vrei acel copil
Stiu dar 2 luni am crezut ca sunt racita pentru ca asa mi s-a spus la farmacie.la un control nu am mers pentru ca nu am fost niciodata si imi era in primul rand rusine.stiu ca am gresit si eu dar nu am stiut ce sa fac.iar pana am facut rost de banis a merg la control, sa am bani si pentru doctori a mai trecut timp ...acum sunt ingrozita nu stiu ce sa fac sa scap mai repede din asta.stiu ca ai mei nu vor fi de acord si sincer nu am nici unde sa ma duc
Ok nu te-ai dus la doctor dar nu puteai macar sa faci un test de sarcina amarat cum sa astepti 4 luni de zile? Nu o sa gasesti doctor care sa riste sa faca un chiuretaj la o sarcina atat de inaintata dar daca gasesti vreunul inseamna ca este un ahtiat dupa bani si sunt mari sanse ca tu sa nu te mai trezesti din operatie. In momentul de fata singurul lucru pe care il poti face este sa vb cu parintii tai si sa le spui adevarul iar in ceea ce-l priveste pe tatal copilului ar trebui sa ii spui ca daca nu ar fi vrut sa se ajunga aici ar fi trebuit sa-si foloseasca creierul si sa poarte prezervativ.
Da dar la farmacie ai omis probabil sa spui ca ai avut contact sexual neprotajat...
Esti adult,nu mai esti minora,lucrurile nu pot fi atat de rele,pana la urma i-ati inima in dinti,nu ai alternativa,nu mai cauta medic sa iti faca avort ca e si ilegal la o sarcina atat de mare si sa presupunem ca gasesti unul dispus sa isi puna pielea la saramura,o va face pe bani multi care din cate am inteles nu ii ai,resemneaza-te,prinde curaj si vorbeste cu familia,daca esti studenta si tatal copilului nu isi asuma nici o responsabilitate il vei da spre adoptie,sunt multe familii dornice sa aiba un copil si nu pot face,cu siguranta ii vei gasi un camin unde va avea parte de iubire,oricum si daca decizi sa nu spui alor tai tot se va vedea cand va incepe sa creasca burta,inca o data,inarmeaza-te cu curaj si vorbeste cu ai tai,nu esti nici prima nici ultima, ii vei pune in fata faptului implinit si nu vor mai avea ce face, nu cred ca te va da afara din casa pentru asa ceva, probabil va iesii ceva scandal dar intr-un final se vor potoli, iti tin pumnii
Multumesc dar nu ma voi descurca...
Eu zic să nu avortezi. Sarcina e dezvoltată, tu nu eşti mică-minoră. Aşa că păstrează-l.
E prea tarziu pentru avort. Doar n-ai de gand sa infunzi puscaria pentru omor? Pentru ca exact asta se va intampla, daca avortezi acum. Ca sa nu mai spun ca e si foarte periculos, fiindca poti face hemoragie si sa mori.
N-ai de ales, trebuie sa nasti copilul. Nu esti nici prima, nici ultima femeie ce pateste asa ceva. Copilul poti sa-l incredintezi spre adoptie, daca n-ai posibilitati sa-l cresti.
19
Cam tarziu pentru un avort Elena. Imi pare rau. Dar vorbeste cu tatal copilului. De nu-l vrea? cand l-a conceput a vrut. Acum de ce nu isi asuma responsabilitatile? Si parintii tai de ce nu te ajuta? doar esti copilul lor?
Off...ce situatie grea pentru tine! Nu iti ramane decat sa renunti la facultate si sa iti cresti copilasul. Si mai tarziu, o sa ai ocazia sa ti-o continui!
Ai grija de tine!
Asculta ce spun ceilalti.Ce pot face parintii tai? Esti copilul lor, ai o varsta, sa te inteleaga.Asuma-ti consecincele, ce vrei sa faci e o crima.Te cred ca e greu mai ales ca nenorocitu ala face asa, dar consecintele vor fi mult mai grave dupa aceea.E mult prea tarziu deja...Ai grija de tine.
Nu o sa inteleaga ai mei pentru ca ii cunosc destul de bine
plus ca nu o sa am cum sa merg si la facultate si sa ma descurc si cu copilu. vreau sa scap cat mai repede dar nu ma ajuta nimeni
Uite...nu te judec ca ma gandesc ca poate as fi si eu in situatia ta si la fel ar fi si la mine cu tatal meu(pentru ca mama mea e decedata) dar ti-am zis...asculta ca consecintele vor fi mult mai dure mai tarziu, asumati-le acum. Dumnezeu nu doarme.Si sarcina ta e prea mare, intelegi? O sa faci tu cumva, mergi la facultate asa si apoi vezi ce se intamla cu copilul daca chiar nu gasesti o solutie sunt atatia oameni care nu pot avea copii.Asta daca nu o sa te atasezi de darul pe care il ai in pantece.Ai 19 ani! Cunosc o fata care la 16 ani a ramas insarcinata, parintii ei au fost destul de duri dar acum baietelul are 4 ani si bunicii sai il iubesc.
Elena,acum e primordial sanatatea ta si viitorul tau copil! Nu faculttatea,nu ce vor zice cunoscutii!
Copilul asta oricum trebuie sa se nasca,ca pentru o avort e prea tarziu.
Daca zici ca parintii tu te sprijina(desi ma indoesc), poate ai vreo ruda aproiata,prietena, care sa te ajute sa treci peste acesta perioda.
Nu uita ca trebuie sa mergi la medic, pentru a urmari perioda sarcini.
Daca tatal copilului nu-l vrea cu siguranta va plati pentru asta ca pensie alimentara.
Poti ingheta anul de facultate.
Ai fost ajutata, dar nu asa cum voiai tu, ci asa cum trebuie!
Ai grija de tine, si sper ca vei lua hotararea corecta!
Sa presupunem ca un medic te-ar ajuta, nu mai vorbim de riascuri, cam sti cat ar ajunge aceasta "crima platita"? mult mult de cat ar fi normal si nu cred ca esti dispusa si nici nu dispui de o suma imensa..as ca, ar fi mai indicat sa vorbesti cu ai tai ori cu un preot sa gasiti o cale de mijloc.
calea cea mai sigura e sa dai nastere acestui ingeras care iti va schima total gandirea..crede-ma..eu un dar divin sa vezi cum ia nastere ceva atat de frumos in trupul tau.
SANATATE MULTA SI O GANDIRE POZITIVA!