In ziua de azi sunt oameni de știință cu facultatea făcuta la fără frecvență.
Nu sții ce să crezi.
Nu doar cea din sticle de plastic. In sticle de sticla e valabil acelasi lucru.
Stai liniștit - micro plastic au găsit și în corpul pinguinilor din Antarctica.
Să știi că apa de la robinet este mult mai sigură, în foarte multe orașe din România, decât apa îmbuteliată. Vezi cum stă treaba la tine și renunță la apa îmbuteliată.
Nu stiu ce sa zic de apa de la robinet, mereu are un gust ciudat, nu e ca aia de izvor...
Am zis că nu în toate localitățile din România apa de la robinet este de calitate. Totul depinde de sursa de alimentare și de rețeaua de distribuție a apei. La mine în Suceava cred că am cea mai bună apă de la robinet din toate orașele mari din România.
Huh? Ciudat, eu in Bistrita am o apa cu un gust ciudat rau, trebuie sa merg la izvor 60 km sa aduc sa avem ce bea.
Atunci rămâi la apa îmbuteliată.
*de izvor, nu cumpar din comert, numai in cazuri extreme.
Tot ce bagi pe gura ajunge in stomac si e eliminat apoi. Desigur ca pot ajunge si in alta parte dar e un procent extrem de mic. Mie nu imi e frica de plastic dar beau doar apa din bidon de 10L. Asa e mult mai putin plastic care intra in contact cu apa (fata de o sticla de 1 litru) si e si mai ieftin. Poti sa pui din bidon in pahar sau intr-o sticla de sticla si sa o tii la frigider
Știam că dacă băutura este prea fierbinte există riscuri cu privire la paharele de plastic sau sticle de plastic.
Este atât de mult plastic pe această planetă încât nu mai există loc fără să găsești plastic. Iar, microparticule se găsesc în orice aliment! În orice produs cosmetic ambalat. Sau de ce crezi că în ultimii 50 de ani sunt din ce în ce mai mulți bolnavi de boli grave încă de la vârste fragede?
Si totusi, sa fim seriosi, in vremurile astea se traieste mult mai mult decat acum 100 de ani sau ca in Evul Mediu, cand majoritatea mureau pana in 30-35 de ani!
Depinde de ce arhive istorice sunt consultate. Dar, mai depinde de igienă, care era aproape inexistentă în Europa, datorită faptului că câteva zeci, sute de ani, au existat valuri succesive de campanii militare a popoarelor barbare venite din Asia centrală, Sud-Est.
Da, este un motiv de ingrijorare. Solutia? Evita ORICE plastic! Si din haine (chiloti in special) si din mancare si din tot ce poti!
E adevărat și nu este de ieri. Dar vorbim de microparticule. Nu moare nimeni din asta, mai degrabă ar trebui să mănânci plastic, pentru că volumul de microparticule polimerice e infim pe durata vieții. Ai mai mult clor in apa de la robinet și în piscine. Nu mai vorbim de microparticulele, monoxizii și protoxizii pe care ii respiri oriunde mergi. Deci relax. Nu ai ce face.
Si daca e clor in apa de la robinet, ce? Clorul nu dauneaza cu nimic sanatatii, plasticul da!
Doamne ferește. Tu ești un troll sau doar născut prost? Pe langa că ai o grămadă de întrebări ciudate de fatalist, contrazici pe toată lumea fara argumente și în necunoștință de cauza, tu știind mai bine ca toți deși ești un puber. Da fa bine și ia mă și mănâncă niste pastile de clor sa îți îngrași ignoranță pana mea.