| LisaJulie a întrebat:

Unii medici spun ca este chiar recomandat sa stai câteva zile fără mâncare! Cei cu diabet zaharat ar putea apela la asta?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Nu e deloc recomandat sa stai fara mancare cateva zile, se duce din muschii, se duc vitamine, minerale, se da peste cap organismul.

Cand stai fara mancare si esti slab, corpul pentru energie iti descompune proteinele pentru energie si deci iti descompune tesuturile deci si muschii, proteinele se transforma in glucoza in ficat, din 10 g proteine ies cam 7 g glucoza.
Daca esti gras, iti ia din grasime si e mai bine totusi, desi si acolo la 100 g slabire ai si 20-30 g pierdere musculara daca nu ai o dieta atenta, insa pierzi minerale si vitamine, electroliti, etc.

Muschii sunt facuti din proteine.

Medicii diabetologi si dieteticieni (nutritionisti, desi diabetologii is si nutritionisti, dar sunt si dieteticieni-nutritionisti medici si atat) recomanda musai 3 mese pe zi ordonate si la sanatosi si la diabetici. Asa e normal, sa aiba corpul toti nutrientii in mod constant si echilibrat.

| Frank51 a răspuns:

Este recomandat doar dacă ești clinic sănătos în urma unor analize medicale și nu suferi de boli grave. În funcție si de rezistența mentală la foame și la efectele ei( slabe amețeli, stări de neliniște).

Eu țin fasting 48 de ore pe săptămână, spre exemplu nu mănânc luni-marți, doar restul zilelor, și mă simt foarte bine. Am 88kg la 1.68 și nu mă simt deloc bine din punct de vedere al sănătății.

Am avut 97kg în ianuarie, după fix 6 luni am slăbit 9kg doar cu acest fasting.

Deci pentru cei cu boli, precum diabetul, să faci fasting ar însemna sinucidere, persoan cu diabet deja are dereglări grave care sunt ținute sub control medical, nu se recomandă fasting, nici măcar intermitent.

| minrest a răspuns:

Este contraindicat sa stai chiar si o zi fara mancare, daca esti diabetic. Cunosc o femeie diabetica si supraponderala care a vrut sa nu manance o zi, si pe la oara 12 a lesinat. Persoana de care vorbesti vrea, probabil, sa slabeasca. Nu asa se slabeste, ci mentinand un mic deficit caloric. Adica mancand in fiecare zi un pic mai putin decat ai avea nevoie.

| StoicAnalysis a răspuns:

Depinde de oameni. E riscant sa stai fara mancare cateva zile. Eu unul, daca nu mananc o zi intreaga, am stari de ameteala.

E recomandat sa stai cateva zile fara mancare, dar doar 10 ore pe zi. nu toata ziua.

| Sawarekh a răspuns:

Deloc, nu cateva zile ci maxim 10-12 ore, se numeste Fasting.

Da, te ajuta enorm, iti detoxifica organismul.

In timpul acela poti bea ceaiuri.

| angel6lust a răspuns:

Ba nu este deloc recomandat, mai ales nu la diabet unde se pot face hipoglicemii foarte urâte de la care se poate muri.
Așa cică ar fi fost tratați soldații din WW1 și WW2 cu diabet, se murea pe capete.

| Alex765431 a răspuns:

Salut. Eu zic că da, poate le-ar scădea diabetul.

| minrest a răspuns (pentru Alex765431):

Diabetul consta in deteriorarea grava a reglarii productiei de insulina. In lumina acestui fapt, ce poate insemna sa iti scada diabetul!?!? In cazul in care ai vrut sa spui ca pacientului i-ar scade glicemia, nu asta e miza, sa scada glicemia pentru o zi.

| Năsăud a răspuns:

Doar daca e diabet zaharat de tipul 1 nu poate să facă postul.

| minrest a răspuns (pentru Năsăud):

Nu e o discutie despre religie, draga Nasaud.

Răspuns utilizator avertizat