| Aurel100009 a întrebat:

Urasc sa imbatranesc, am 22 de ani si in fiecare zi ma gandesc numai la sfarsitul lumii, mi se pare ca m-au lasat puterile, ca nu mai sunt bun de nimic, ca nu mai am niciun potential, este vreo diferenta fata de unul care are doar 15 ani? Ala o duce mult mai bine decat mine pentru ca este mai tanar? Are mai mult potential decat mine, ii mai rezistent? Ma dor creierii din cap, mie nici nu imi plac numerele astea 11, 22, 33, 44, 55, 66, 77, 88, 99

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
24 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

La 88 ani fa-ti inventarul vietii si ATUNCI sa-ti spui parerea!

| darrio2007 a răspuns:

Un psihiatru te poate ajuta mai mult decat noi de pe TPU.

| Violleta2022 a răspuns:

Ia-ti ceva de munca, ca ai prea mult timp sa inventezi probleme si drame care nu exista la varsta asta.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Aia de 50 ani ce sa mai zică?

| sierra1 a răspuns:

"Urasc sa imbatranesc, am 22 de ani ...Ma dor creierii din cap"

ehe, să vezi ce-o fi la 33, 44, 55, 66, 77 ani...

| Aurel100009 explică (pentru sierra1):

Mult mai rau, nu?

| Aurel100009 explică (pentru sierra1):

Dar acum sunt batran?

| angel6lust a răspuns (pentru Aurel100009):

În pana mea, nu, Ioane!

| sierra1 a răspuns (pentru Aurel100009):

Tu mă intreb pe mine dacă ești bătrân?
Eu habar n-am cine și ce ești, uită-te in oglindă sau măcar in buletin

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Pana la 45 sau chiar 55 se poate trai "tinereste".
Ceea ce ai tu este anxietate, iar printre cauze cred ca se numara si plictiseala/inactivitatea.
Eu-s cu 10 ani inaintea ta, si traiesc putin mai tinereste decat o faceam la 20-22.
Am prieteni care au implinit 40 si sunt la fel.

| Aurel100009 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Dar la 22 de ani am pierdut potential? Sunt mai fragil?

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru Aurel100009):

Esti "fragil" pentru ca inca nu ai terminat copilaria.
Abia pe la 25-28 de ani esti complet matur.
Iar fragilitatea de batranete este pe la 60 de ani sau chiar 70. Depinde cat de sanatos traiesti (sport, alimentatie) si cat te ajuta geneticul.

| johnnny123 a răspuns:

Acum 4 zile ziceai "eu unul sunt plin de viata, ies pe drumuri, fac treaba"

Acum spui "mi se pare ca m-au lasat puterile, ca nu mai sunt bun de nimic, ca nu mai am niciun potential"

Tu ai niște probleme serioase pe care nu le vei rezolva pe TPU...
Consultă un psihiatru.

| Cipi1212 a răspuns:

Încearcă să gândești pozitiv.

| angel6lust a răspuns:

Auzi, n-ai vrea să dai o fugă pe la Ștei, la psihiatrie?

| Aurel100009 explică (pentru angel6lust):

La 22 de ani am pierdut potential, am pierdut ceva fata de ce aveam cand aveam 12 ani? Pentru ca sunt mai batran? Sunt in varsta?

| angel6lust a răspuns (pentru Aurel100009):

Fecior-miu, tu te auzi în pana mea ce zici? Cum în morții lui Horthy să fii `bătrân` la 22?

| gllopel a răspuns:

Mamaaaaa, ce batran esti! Tu realizezi ca mai ai trei ani si faci un sfert de secol?
Lasand gluma la o parte, cum crezi ca ai sa fii la peste 80 de ani? Vezi ca "astia" iar vor sa mareasca varsta de pensionare. Trebuie sa fii tanar macar pana la 75.

| Peli75 a răspuns:

Și eu am 18 ani. Și eu deja îmi fac griji pentru viitorul meu. Deși am terminat doar liceul, și sunt absolvent, nu știu ce va fi cu mine. Nici idee sa merg mai departe sau să mă angajez nu știu. Nici speranță la viață lungă nu am

| denisshx a răspuns:

Faptul că te gândești la toate astea atât de intens, că te afectează chiar și niște numere, spune că porți multă anxietate în tine (sau cel puțin așa văd eu situația). Nu ești singur în asta. Poate ar ajuta să vorbești cu cineva, un psiholog sau un terapeut, care să te ajute să dai sens acestor gânduri. Nu ești stricat, nici terminat. Ești doar într-o perioadă grea.

Și da, se poate ieși din ea. Ai mult mai mult potențial decât îți dai voie să crezi acum.

| Aurel100009 explică (pentru denisshx):

La 22 de ani am pierdut potential, am pierdut ceva fata de ce aveam cand aveam 12 ani? Pentru ca sunt mai batran?

| denisshx a răspuns (pentru Aurel100009):

Cine știe? Consideri că ai pierdut ceva?