Ia-ti ceva de munca, ca ai prea mult timp sa inventezi probleme si drame care nu exista la varsta asta.
"Urasc sa imbatranesc, am 22 de ani ...Ma dor creierii din cap"
ehe, să vezi ce-o fi la 33, 44, 55, 66, 77 ani...
Mult mai rau, nu?
Dar acum sunt batran?
În pana mea, nu, Ioane!
Tu mă intreb pe mine dacă ești bătrân?
Eu habar n-am cine și ce ești, uită-te in oglindă sau măcar in buletin
Pana la 45 sau chiar 55 se poate trai "tinereste".
Ceea ce ai tu este anxietate, iar printre cauze cred ca se numara si plictiseala/inactivitatea.
Eu-s cu 10 ani inaintea ta, si traiesc putin mai tinereste decat o faceam la 20-22.
Am prieteni care au implinit 40 si sunt la fel.
Dar la 22 de ani am pierdut potential? Sunt mai fragil?
Esti "fragil" pentru ca inca nu ai terminat copilaria.
Abia pe la 25-28 de ani esti complet matur.
Iar fragilitatea de batranete este pe la 60 de ani sau chiar 70. Depinde cat de sanatos traiesti (sport, alimentatie) si cat te ajuta geneticul.
Acum 4 zile ziceai "eu unul sunt plin de viata, ies pe drumuri, fac treaba"
Acum spui "mi se pare ca m-au lasat puterile, ca nu mai sunt bun de nimic, ca nu mai am niciun potential"
Tu ai niște probleme serioase pe care nu le vei rezolva pe TPU...
Consultă un psihiatru.
La 22 de ani am pierdut potential, am pierdut ceva fata de ce aveam cand aveam 12 ani? Pentru ca sunt mai batran? Sunt in varsta?
Fecior-miu, tu te auzi în pana mea ce zici? Cum în morții lui Horthy să fii `bătrân` la 22?
Mamaaaaa, ce batran esti! Tu realizezi ca mai ai trei ani si faci un sfert de secol?
Lasand gluma la o parte, cum crezi ca ai sa fii la peste 80 de ani? Vezi ca "astia" iar vor sa mareasca varsta de pensionare. Trebuie sa fii tanar macar pana la 75.
Și eu am 18 ani. Și eu deja îmi fac griji pentru viitorul meu. Deși am terminat doar liceul, și sunt absolvent, nu știu ce va fi cu mine. Nici idee sa merg mai departe sau să mă angajez nu știu. Nici speranță la viață lungă nu am
Faptul că te gândești la toate astea atât de intens, că te afectează chiar și niște numere, spune că porți multă anxietate în tine (sau cel puțin așa văd eu situația). Nu ești singur în asta. Poate ar ajuta să vorbești cu cineva, un psiholog sau un terapeut, care să te ajute să dai sens acestor gânduri. Nu ești stricat, nici terminat. Ești doar într-o perioadă grea.
Și da, se poate ieși din ea. Ai mult mai mult potențial decât îți dai voie să crezi acum.
La 22 de ani am pierdut potential, am pierdut ceva fata de ce aveam cand aveam 12 ani? Pentru ca sunt mai batran?
Cine știe? Consideri că ai pierdut ceva?