| AmsiUitat a întrebat:

VA ROG AJUTOR.
Ceaoo toata lumea. Am nevoie neaparat de cineva care cunoaste sau are un prieten neurolog sa ma ajute neaparat cu raspunsul asta. Bai baieti am cazut de doua ori din stres si astia nu mi-au putut da diagnostic de epilepsie si ideea e ca a doua oara am luat tratament cu depakine 300 mg timp de 1 an si ba simt cum mi-a incetinit gandirea, frate ma simt ca zombie, am gasit astea pe net, (depkaine contine valporic acid).

What does valproic acid do to the body?
Valproic acid is an anticonvulsant (or anti-epileptic) medicine. It's not fully understood how this medicine works for treating bipolar disorder. However valproic acid is thought to reduce or prevent manic episodes by increasing the amount of a chemical called gamma-aminobutyric acid (GABA) in the brain.

Deci sa inteleg ca mi-a crescut gaba ala in creier
si are perfect sens ca uite ce am mai gasit,

When GABA levels get too low, it's difficult for the body to relax after a stress-induced neurotransmitter release. Low GABA activity leads to anxiety, depression, insomnia, and mood disorders. GABA is a natural brain relaxant that makes us feel good.
SI gen eu am prea mult GAba de asta uite exact zice ca daca ai prea mult e activitate celebrala redusa

Functionally, GABA is incredibly important. A lack of GABA leaves your central nervous system with too many neuronal signals and causes conditions like epilepsy, seizures or mood disorders. Meanwhile, too much GABA means not enough brain activity

Ok, eu nu mai cred doctorii, ei zic ca nu e de la asta dar ba este ca de la el simt ca gandirea mi-i slow rau, vreau anxietate si stres inapoi.
Ce medicamente trebuie sa iau ca sa imi scada gaba sa imi creasca activitatea celebrala inapoi?!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Mosotti a răspuns:

Nu trebuie sa iei nimic, scoti Depakine si revii la cum erai, ca o sa scada iar GABA, insa nu o sa-ti prea placa daca starea aia de anxietate si stres va ramane continuu, o sa-ti faca viata praf.
Nu stiu de ce ti-a dat Depakine dat fiind ca tu nu ai epilepsie sau tulb bipolara, ca la astea se da Depakine.
Tu aveai asa o anxietate si ala in loc sa-ti dea ce trebuie, ti-a dat asta, care la unii urca si prolactina si nu le mai merge ssexul, pe altii ii ingrasa, dar nu pe toti.

In mod normal trebuia sa-ti dea altceva, si psihiatrul da, nu neurologul pentru stres si anxietate.

Asta e o parere de a mea, insa du-te la un psihiatru si zi problema, iti va schimba tratamentul sau iti va spune ce sa faci.
Atat timp cat nu ai leziuni cerebrale, nu e de neurolog.
Fa asa si se rezolva.

| AmsiUitat explică (pentru Mosotti):

Super man fix de raspunsul de care aveam nevoie, Ms inca odata ca mișuni pe acest site, atunci ma bazez pe ce ai zis. Dar nu va dura ani sa imi revina stressul nu?

| Mosotti a răspuns (pentru AmsiUitat):

Nu va dura ani, Depakine dupa ce nu mai iei, se elimina total din corp in cam 112 ore, adica cam 5 zile
Nu stiu daca dureaza chiar si o luna dupa ce ala a iesit complet din organism ca sa ajungi la starea de dinainte.
Asta daca Depakine totusi n-a mai rezolvat ceva pe acolo, daca mai reparat ceva, oricum GABA nu va mai ramane asa sus, tot va cobora mai jos si nu o sa mai fi ca acum, dar nici asa stres nu o sa mai ai, si anxietate, o sa revi la o stare mai buna decat inainte.

Si psihiatru va avea ultimul cuvant dupa ce povestesti tot. Oricum trebuie sa te duci ca sa ai o parere avizata, si iti zic eu ca scapi si de lentoare si de stres si anxietate, ca o sa zica precis sa nu mai iei Depakine.
Daca vrei te duci acum, daca nu, te duci dupa sa zic o luna sau un 3 saptamani dupa ce a iesit ala din corp ca sa vezi la ce stare vei ajunge.

Si iti zic si de unde am scos cifrele ca sa intelegi tu.
Timpul de injumatatire al depakine adica cand ajunge la jumate din doza luata in organism, e de 16 ore plus sau minus 3 ore.
Iese din corp la 7 inmultit cu 16 ore. Unii zic 5, altii 7, dar am pus 7 ca sa fim mai siguri, si produsul da acele cifre, adica intre aia si aia. Si iti da ca in 112 ore iese.
Am socotit cu 16.

5 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Din experienta mea proprie:
Daca am luat cantitate mai mare (300mg) de gabapirina (substanta activa), atunci ma simteam ca si beat.
Am redus cantitatea (dozajul) si am gasit un nivel de compromis la 1/3 din doza prescrisa de medic (100mg).
Acum, dupa cca 2 luni de administrare, am inceut sa scad si mai mult dozajul, iau gaba la intervale de 2-3 zile. Astfel incep sa imi revin la starea normala, anterioara.
Medicul curant insa mi-a recomandat sa am la dispozitie gaba, iar dupa o zi stresanta - daca simt nevoie de deconectare - sa iau o doza mica, seara inainte de culcare.

| Violleta2022 a răspuns:

Nu-ti mai fa probleme cu gaba, ca epilepsia ta este mai grava, de aceea ai primit medicatia asta, de altfel foarte nromala si recomandata pentru cei bolnavi, cu crize de epilepsie.
Stai linistit si nu te mai agita, ca-ti faci singur rau.
Sanatate multa!

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu are rost să iei medicamente peste medicamente. Ca să atenuezi ceea ce simți acum, fă mai multă mișcare.