| Elelena65 a întrebat:

Am cumpărat o rochie din vascoză iar pe etichetă scrie că se spăla la mâna la 40 de grade maxim. Ce se întâmplă dacă o spăl la mașină la 30 de grade, se poate strica rochia sau poate intra la apă dacă o spăl la mașina de spălat? De ce trebuie spălată neapărat la mâna?

7 răspunsuri:
| lpavel a răspuns:

Se poate spala si la masina numai sa nu depasesti gradele indicate si alegi un program Light cum ar fi bumbac!

| Elelena65 explică (pentru lpavel):

Nu, din contra la mașina as spala o la 30 de grade iar pe etichetă maximul este 40 de grade, dar ma gândeam sa nu se micșoreze rochia de la rotatiile mașinii

| lpavel a răspuns (pentru Elelena65):

Stai linistita ca nu se micsoreaza! Poti s-o speli asa!

Am mai pățit cu alte haine din vascoză care s-au micșorat deși le am spălat la 30 de grade, nu inteleg de ce

| lpavel a răspuns (pentru Elelena65):

Daca ai setat 30 grade si bumbac si tot si tot s-au micsorat atunci nu e vina ta, se micsora chiar daca spalai la mana! problema a fost din cauza materialului prost...

Inteleg

| Whitte a răspuns:

Daca e intr-adevar vascoza, poti sa o speli cum vrei. Am scapat o camasa de vascoza intre rufele spalate la 60 grade. La masina! Nu a patit nimic. Da, in apa (rece sau calda) se strange. Dupa ce se usuca isi da drumu si isi reia dimensiunea.