Eu folosesc programele de spalare si fiecare are si stoarcere (macar la sfarsit).
Turatia pentru centrifuga o reglez la 6-800, suficient sa stoarca materialele, astfel sa nu picure, iar la temperatura camerei (sau peste) sa se usuce maximum de la o zi la alta.
Eu cred că trebuie să scoți manualul mașinii de spălat și să găsești programul de spălare care are stoarcere. Acolo poți seta cate rotații pe minut sa aibă stoarcerea.
Pt hainele delicate, 400-600 rotații pe minut sunt suficiente. Oricum e vara și se usucă repede
Rochia o poți lăsa să se scurga pe o bară deasupra căzii, înainte să o pui la uscat.
Am program de haine delicate dar problema este că durata este de aproape 3 ore și îmi e că se strica la un program de durează atât de mult
Citește manualul de instrucțiuni. Durata programului poate fi redusă la apăsarea unui buton
Dacă mașina nu stoarce, curată filtrul. Daca nici așa nu stoarce, cheamă pe cineva specializat. Sunt service-uri pentru electrocasnice, suni și se deplasează ei.
Am citit manualul de instrucțiuni, scrie doar că temperatura și viteza de centrifugare pot fi modificate, de durată nu spune nimic
Are un program de stoarcere, dar îmi este teamă să nu îmi strice rochia dacă folosesc acel program pentru că este din voal rochia
Ai programe diferite pentru rufe diferite.Pt bumbac programul e mai lung. (3-4ore) Poți modifica durata lui -scrie in manual.
Pt rufe delicate programul e mai scurt (1 ora și ceva)
Alege programul potrivit.
Cel mai sigur ar fi **să nu folosești stoarcerea normală**, pentru că voalul se poate rupe sau deforma ușor. Dacă mașina ta are opțiune de stoarcere delicată (viteză mică, gen 400-600 rpm), poți încerca asta. Dacă nu, mai bine scoți rochia udă și o storci ușor cu mâna, apăsând delicat într-un prosop, fără să o răsucești. Apoi o lași la uscat pe umeraș.
Așa e cel mai sigur pentru materialul delicat!