| Elelena65 a întrebat:

Am o rochie dintr-un material foarte delicat, este dintr-un fel de voal. Vreau să o bag la spălat, la programul scurt de 30 de grade. De obicei după ce spăl hainele, folosesc programul de stoarcere pentru că altfel rămân ude rufele și curge apa din ele. Problema este că in cazul rochiei nu aș mai folosi programul de stoarcere pentru că îmi este teamă să nu se rupă rochia fiind din acest material delicat, dar dacă nu folosesc programul de stoarcere o să mi-o scoată udă rău pentru că programul de spălare nu stoarce absolut deloc. Ce m-ați sfătui, să folosesc programul de stoarcere în cazul rochiei sau nu?

17 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Eu folosesc programele de spalare si fiecare are si stoarcere (macar la sfarsit).
Turatia pentru centrifuga o reglez la 6-800, suficient sa stoarca materialele, astfel sa nu picure, iar la temperatura camerei (sau peste) sa se usuce maximum de la o zi la alta.

| Elelena65 explică (pentru Bula):

Programul pe care îl folosesc eu are viteza de centrifugare de 800 de rotații dar nici așa nu stoarce, de fapt niciun program nu stoarce, nici cel cu 1200 de rotații, nu știu o fi o problemă la mașina de spălat

| Bula a răspuns (pentru Elelena65):

Mica, dar exista probabilitatea sa nu functioneze centrifugarea.
Cheama un cunoscator, s-o cerifice!

| Elelena65 explică (pentru Bula):

Merge numai dacă folosesc programul de stoarcere, dar la rochie din cauza materialul nu l-aș folosi

| Elelena65 explică (pentru Elelena65):

Eu de obicei când bag la spălat, pun detergentul intr-un dop de plastic special și îl bag în cuva mașinii unde pun hainele, până acum nu s-au agățat hainele dar când o să bag rochia la spălat mă gândesc să nu mai pun dopul cu detergent în cuvă să nu cumva să se agațe rochia de dop

| GabiDumitrescu a răspuns:

Fara stoarcere, o storci manual cu mare grija.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Eu cred că trebuie să scoți manualul mașinii de spălat și să găsești programul de spălare care are stoarcere. Acolo poți seta cate rotații pe minut sa aibă stoarcerea.
Pt hainele delicate, 400-600 rotații pe minut sunt suficiente. Oricum e vara și se usucă repede

Rochia o poți lăsa să se scurga pe o bară deasupra căzii, înainte să o pui la uscat.

| Elelena65 explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Am program de haine delicate dar problema este că durata este de aproape 3 ore și îmi e că se strica la un program de durează atât de mult

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru Elelena65):

Citește manualul de instrucțiuni. Durata programului poate fi redusă la apăsarea unui buton

Dacă mașina nu stoarce, curată filtrul. Daca nici așa nu stoarce, cheamă pe cineva specializat. Sunt service-uri pentru electrocasnice, suni și se deplasează ei.

Am citit manualul de instrucțiuni, scrie doar că temperatura și viteza de centrifugare pot fi modificate, de durată nu spune nimic

Are un program de stoarcere, dar îmi este teamă să nu îmi strice rochia dacă folosesc acel program pentru că este din voal rochia

Ai programe diferite pentru rufe diferite.Pt bumbac programul e mai lung. (3-4ore) Poți modifica durata lui -scrie in manual.
Pt rufe delicate programul e mai scurt (1 ora și ceva)
Alege programul potrivit.

| Pacientul0 a răspuns:

Cel mai sigur ar fi **să nu folosești stoarcerea normală**, pentru că voalul se poate rupe sau deforma ușor. Dacă mașina ta are opțiune de stoarcere delicată (viteză mică, gen 400-600 rpm), poți încerca asta. Dacă nu, mai bine scoți rochia udă și o storci ușor cu mâna, apăsând delicat într-un prosop, fără să o răsucești. Apoi o lași la uscat pe umeraș.
Așa e cel mai sigur pentru materialul delicat!