| Cassie223 a întrebat:

Stie cineva cum se face grissul?

Răspuns Câştigător
| Prishille a răspuns:

Daca nu te pricepi in ale bucatariei, nu te apuca sa fierbi direct grisul cu laptele, il vei afuma sau iti vor iesi cocoloase. Eu iti recomand urmatorii pasi.
1. Pune grisul in lapte (nu rece, la temperatura camerei) amesteca-l bine... apoi lasa-l 15 min sa se inmoaie.In felul acesta se va umfla mult mai repede cand il vei da in fiert, si vei evita si cocoloasele.
2. Pune restul de lapte pe foc si presara putina sare, cand vezi ca se umfla e aproape de fierbere, ia-l de pe foc si toarna grisul inmuiat in lapte rece... amesteca bine si pune-l din nou pe foc(focul cat de mic poti) in tot acest timp amesteca constant sa nu se prinda/afume pana cand se ingroasa. Cand se receste el se intareste si mai mult, asa ca daca-l preferi rece, nu il tine sa se ingroase prea mult. Poti folosi si apa, dar gustul nu se compara, si nu uita sa pui zahar dupa gust... poti sa pui la inceput sau la sfarsit cand e inca cald pentru a se topi.Cantitatea de lapte utilizata trebuie sa fie dubla fata de canitatea de gris.

3 răspunsuri:
| SimonaCristina a răspuns:

Pui apa la fiert cu putina sare si, cand clocoteste, pui grisul in ploaie. Procedeul e asemanator obtinerii mamaligii. Funda?

| Mihaela1964 a răspuns:

Grisul se fierbe de obicei in lapte, fiert in apa nu cred ca-l mananca cineva...

| Iunona a răspuns:

Http://www.gustos.ro/retete-gris
http://www.divainbucatarie.ro/gris-cu-lapte/
Sunt multe retete. Ti-am dat cateva pe aceste site-uri. Eu papam gris cu lapte cand eram mica, si nu e greu de facut. Ai retea mai sus nu are rost sa rescriu.

Întrebări similare