| Alexa20022000 a întrebat:

Care este cel mai fraget aluat de pizza

3 răspunsuri:
| Iunona a răspuns:

Eu fac aluatul din ngrediente:

400 g faina
30 g drojdie de bere
1 lingurita zahar
400ml apa minerala
2 linguri ulei
sare
Iese foarte pufos si bun.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Am să-ţi dau 2 reţete complete.

1 ) Pizza napoletană :

Ingrediente
ALUATUL - faina 300 g, ulei 60 g (3 linguri), lapte 200 ml, drojdie de bere 15 g, sare.

UMPLUTURA - cascaval 200 g, rosii 500 g, sardele 1 cutie, ulei 40 g, cimbru 14 fir, piper

Mod de preparare - Din faina, lapte, ulei, drojdie si putina sare se prepara o coca, ce se lasa sa creasca cel putin o ora, se framanta inca o data, se intinde cu sucitorul si se asaza intr-o tava unsa cu ulei. Se unge aluatul cu ulei, se presara cu cascaval ras, se asaza sardelele, feliile de rosii (fara coaja), se presara cu cimbru si piper. Se lasa sa creasca 30 min., apoi se da tava la cuptor si se coace la un foc potrivit. Se consuma calda.


2 ) Aluat de pizza - Italia :

Ingrediente - 225 gr. faina, sare, 1 pachetel de drojdie, 2 linguri de ulei, sos de rosii

Mod de preparare
Se amesteca ingredientele si se adauga apa fierbinte cit sa se formeze un aluat moale, dar nu lipicios. Se framinta pe o suprafata tapetata cu faina, pina ce devine pufos si neted. Se intinde un blat de 25 cm. si se asaza pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se adauga sosul de rosii si umplutura(ciuperci, sunca, masline, etc.) Atentie! nu se incarca aluatul cu un strat prea gros; acesta va tine aburul in blat, impiedicind coacerea. Se tine la cuptor 15 min., pina cind marginile devin aurii. Se scoate pizza, se adauga cascavalul si se introduce la cuptor, pina incepe sa se topeasca.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
Eu asa fac aluatul de pizza si iese chiar foarte fraged si bun in acelasi timp.
250 g făină, un vârf de cuţit de zahăr şi unul de sare, o jumătate de cub drojdie, 125 ml lapte, 2, 5 linguri de ulei de măsline.
Se pune făină într-un castron şi se adaugă peste ea sarea, zahărul, laptele călduţ în care s-a dizolvat drojdia şi uleiul de măsline.
Se amestecă toate ingredientele, apoi se frământă puţin.
Aluatul obţinut se întinde cu sucitorul cât suprafaţa tăvii mari de la aragaz.
Se aşază hârtie de copt în tavă, apoi se pune aluatul la copt.
Te pup!