| Elena1234456 a întrebat:

Care este gustul copilariei tale? Ce mancare iti placea in mod deosebit cand erai copil?

Răspuns Câştigător
| Cσσкiє a răspuns:

Eu voi pune verbele la prezent, sunt încă copil. 12 ani. big grin. Păăi, cordon bleu, cartofi la tavă ( la cuptor ) cu cărniţă condimentată, drob, supă de găluşti, ciorbă de aripioare, griş cu lapte. Heey, deja mi - e foame! big grin

16 răspunsuri:
mariana
| mariana a răspuns:

In copilarie, cea mai placuta zi a mea era atunci cand, mamica mea (Dumnezeu s-o odihneasca) cocea painea in cuptor si apoi placintele "poale in brau", specific moldovenesti, care ti se topeau in gura.
Apoi cand veneam de la scoala si flamanda fiind, simteam aroma bucatelor preparate, de care si acum imi amintesc cu placere, simteam ca toata lumea e a mea. Pe atunci nu se manca atata carne, se tineau posturi si chiar si un bors de fasole boabe, cu multa verdeata in el, te facea sa salivezi si de altfel, cand ti-e foame, orice mancare ti se pare formidabila.
Sper sa ai intodeauna mancare buna la foame.
Multa sanatate si o zi buna in continuare.

| Barajag a răspuns:

Imi aduc aminte de napolitanele spirale si de vata pe bat, chiar ma vad cum ma mozoleam de zaharul acelahee hee, ne mai facea mama placinta cu mere, in fiecare saptamana ne facea ceva bun, apoi schimbam mofturile.Deh,eram niste copii, acum ne-a venit randul sa ne preparam noi anumite mancaruri, bineinteles nu ies chiar ca la mama acasabig grin

| claudiea79 a răspuns:

Cartofii prajiti imi placeau; gris cu lapte; budinca de vanilie; cacao cu piine cu unt si sare; clatite cu gem; pandispan; negrese; ciorba de fasole si multa piine; friptura de iepure la cuptor cu vin. piine calda facuta in casa. de bunica. pe vremea lui ceausescu mincam mai bine decit acum. acum se gasesc de toate dar nu ai cu ce sa le cumperi.atunci nu gaseai dar aveai banii dar te descurcai.

Răspuns utilizator avertizat
| emy a răspuns:

Cartofii prajiti, pizza, snitele, mititei, carne pui-porc pe gratar, fripturile, pane-urile, salata de vinete, rosiile, inghetata, torturile, prajiturile, ciocolata, napolitanele, clatitele.Foarte multe mi-ai placut si imi plac.Eu,de mica am fost gurmanda.

NOname
| NOname a răspuns:

Care este gustul copilariei mele? hmmm... Cand inchid ochii si ma gandesc la vremea pe cand "copacii erau mari", imi apare gust de guma de mestecat (adusa din strainatate, la noi nu se prea gasea) si Pepsi, dar un gust total diferit de cel de acum, era atat de intens, atat de BUN! big grin

| cornculapte a răspuns:

Imi placea mancarea bunicii pentru ca am crescut la tara. Galuste cu carne, supa de pui, cici cu fasole (de astia nu cred ca ai auzit, se fac pe la noi prin Ardeal), placintele cu loboda, taieteii cu lapte, cornuletele cu nuca, prajitura cu branza sau cea cu gem si glazura de ciocolata si cel mai 'dulce' gust al copilariei era cel al painii cu untura, cozi de ceapa verde si rosii proaspete din gradina, cand ne adunam toti in curte (eram multi) si cat ai bate din palme era gata o paine intreaga. big grin
Pe atunci se manca natural, chiar daca nu neaparat sanatos, dar macar nu bagai in stomac toate sinteticele posibile.

| rebb a răspuns:

Mie nu prea imi placea sa mananc de fel laughing

| DiDi a răspuns:

Hmm, pai as putea incepe cu cartofii pai, cu pizza, si as putea continua cu ciocolatile, napolitanele si bomboanele.happy

| RoxanaCher a răspuns:

Cartofii prajiti si o ciocolata alba cu niste bomboane care-ti explodau in gura(asta in mod special)!

| Marcian a răspuns:

Clatitele.Incredibilele clatite ale mamei mele cu dulceata da macese.

| Fifylici a răspuns:

Copil sunt si acum
dar cu siguranta chiar si peste 50 de ani mereu imi va veni in minte gustul cremei de zahar ars pe care o face mama
deja mi s-a facut pofta

| MoNsTeR a răspuns:

Mie imi placea cam tot meniul de la gradinita cand eram mic...de ex gris cu sos de visinehee hee (de multe ori mancam ce se facea la gradinita dar acasa. aceeasi mancare nu-mi place.laughing. desi era facuta bine la fel ca acolobig grin)sau alte exemple:pizza inghetzata de ciocolata:X si alte dulciuri:X

| maria_3267 a răspuns:

Mie imi placeau napolitanele spiralate umplute cu crema de capsuni sau zmeura, prajiturile Buturuga care era dreptunghiulara de culoare galbena si avea deasupra fasii ondulatorii tot galbene, prajitura Mariana care era identica cu prajitura Boema[cu rozeta de frisca deasupra prajiturii], prajitura Oltencuta care era dreptunghiulara era de culoare maro si avea deasupra fasii ondulatorii tot maro, prajitura Tort cu alune care avea forma de trapez sau asa ceva si intr-o parte era mai larga si in partea in care era mai larga[in colt]avea rozeta de frisca, si mai era prajitura Tortulete de forma patrata si era inalta si nu mai tin minte mai avea fasii ondulatorii pe marginile prajiturii sau era simpla fara fasii ondulatorii.

| maria_3267 a răspuns:

As dori si acum sa fac rost de retetele dulciurilor sus-mentionate incepand cu napolitanele spiralate si terminand cu prajitura Tortulete dar nu stiu cum sa fac rost de aceste retete ca de la cofetarii nu ti le da nimeni ca nu se mai fac acum aceste prajituri si este pacat ca nu se mai fac aceste prajituri si napolitanele spiralate ca mie mi-au placut si dacaintreb pe internet de ele cine imi raspunde imi trimite raspunsuri batjocoritoare ca sunt prajituri comuniste sau nu te mai potolesti ca vezi tu ca lumea ii rea si eu nu stiu poate sunt pe internet si nu stiu eu sub ce denumire sa le caut.

| rocs_3671 a răspuns:

Cartofii copti cu margarina, halva, marmelada.:X

Întrebări similare