S-ar putea sa stii deja, dar iti reamintim: “tiramisu” inseamna “ridica-ma”, in italiana – acest lucru fiind asociat, de regula, cu cafeina pe care o contine si care te energizeaza.
Sunt multe povesti despre originea prajiturii tiramisu. Fiind un tort in straturi, cel mai probabil provine din Toscana, unde e faimos alt tip de tort in straturi, numit “Zuppa Inglese” (“supa englezeasca”).
O poveste haioasa spune ca prajitura Tiramisu era consumata de curtezanii venetieni intre partide de... amor, pentru a prinde puteri, datorita continutului energetic al prajiturii, bogate in cafeina. S-ar putea ca acest lucru sa nu fie complet adevarat, dar trebuie sa recunoastem ca e o poveste simpatica.
Alta istorie spune ca aceasta prajitura a fost creata in timpul Primului Razboi Mondial. Atunci, femeile din nordul Italiei preparau aceste deserturi pentru barbatii lor, ca sa le ia atunci cand plecau la razboi. Se pare ca prajitura trebuia sa le aminteasca de dragostea pe care le-o purtau, iar continutul puternic de cafeina le-ar fi dat energie pentru lupta.
Oricare ar fi povestea adevarata, trebuie sa recunoastem ca Tiramisu e o prajitura foarte fina si un desert delicios pentru orice ocazie. Iata si o reteta delicioasa de Tiramisu.
Mai multe retete delicioase cu deserturi italiene gasiti pe Italia.gustos.ro.
Chiar ai mâncat Tiramisu şi nu ţi-a plăcut?
Ei, fiecare cu preferinţele lui.
Deşi mie îmi place mult prăjitura aceea. E preferata mea...
Uite cum poti face tiramisu fara oua. http://culinar.bzi.ro/tiramisu-fara-oua-4504
S-ar putea sa stii deja, dar iti reamintim: "tiramisu" inseamna "ridica-ma", in italiana – acest lucru fiind asociat, de regula, cu cafeina pe care o contine si care te energizeaza.
Sunt multe povesti despre originea prajiturii tiramisu. Fiind un tort in straturi, cel mai probabil provine din Toscana, unde e faimos alt tip de tort in straturi, numit "Zuppa Inglese" ("supa englezeasca").
O poveste haioasa spune ca prajitura Tiramisu era consumata de curtezanii venetieni intre partide de... amor, pentru a prinde puteri, datorita continutului energetic al prajiturii, bogate in cafeina. S-ar putea ca acest lucru sa nu fie complet adevarat, dar trebuie sa recunoastem ca e o poveste simpatica.
Alta istorie spune ca aceasta prajitura a fost creata in timpul Primului Razboi Mondial. Atunci, femeile din nordul Italiei preparau aceste deserturi pentru barbatii lor, ca sa le ia atunci cand plecau la razboi. Se pare ca prajitura trebuia sa le aminteasca de dragostea pe care le-o purtau, iar continutul puternic de cafeina le-ar fi dat energie pentru lupta.
Oricare ar fi povestea adevarata, trebuie sa recunoastem ca Tiramisu e o prajitura foarte fina si un desert delicios pentru orice ocazie. Iata si o reteta delicioasa de Tiramisu.
Mai multe retete delicioase cu deserturi italiene gasiti pe Italia.gustos.ro.
Ce stiam despre tiramisu ati zis deja in intrebare.Ce rol mai avea sa ne intrebati "ce stim" din moment ce voi ati scris despre el mai sus. Apropo, de la un concurs de cultura generala am aflat ca inseamna "trage-ma sus".
Primul raspuns care il dau la intrebarile gustos.ro.
Buna! Stiu despre Tiramisu ca este cel mai delicios lucru care mi se poate intampla
Buna
Tiramisul este cel mai comod si mai dulcisor desert.Mereu o pun pe mama mea sa-mi faca tiramisu de ziua mea.De asemenea cand ies in oras, tiramisu iau ca desert(asta cand am bani -_- ).De asemenea stiu cum se face este si usor, dar este compicat cu crema Mascarpone ca nu trebuie sa expire cu o zi sau doua dupa.
Sper ca te-am ajutat
Tiramisu este un desert traditional italian - nu necesita mult timp pentru preparare dar impresioneaza prin aspectul deosebit
Este un desert din bucataria italiana. nu este greu de facut si ingredientul principal e branza mascarpone.p.s un deliciu
Ca e bun! [si ca are blatul insiropat in cafea, si are si piscoturi ]. cel mai bun l.am mincat in Paris :X.
Tiramisu e un dulce (prajitura, tort, inghetata), foarte populara in Italia, dar si in alte tari, a carui reteta se bazeaza pe un tip de branza italiana numita mascarpone
S-ar putea sa stii deja, dar iti reamintim: "tiramisu" inseamna "ridica-ma", in italiana – acest lucru fiind asociat, de regula, cu cafeina pe care o contine si care te energizeaza.
Sunt multe povesti despre originea prajiturii tiramisu. Fiind un tort in straturi, cel mai probabil provine din Toscana, unde e faimos alt tip de tort in straturi, numit "Zuppa Inglese" ("supa englezeasca").
sursa:http://www.gustos.ro/articole/sfaturi-practice/ce-stii-despre-tiramisu.html
Este o prajitura foarte buna daca stii sa o faci si este o reteta italieneasca