| LisaJulie a întrebat:

Cum faceți șerbetul? Nu am gătit niciodată, am cautat rețete dar simt ca am nevoie și de câteva sugestii!

8 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Șerbet făcea bunica mea, nu mai este la modă acum. Nu cred că știe careva din comunitatea TPU cum se face. 90% dintre useri nici nu știu ce e și ce gust are. Întreabă persoane în vârstă din familia ta sau dintre cunoștințele tale tot persoane peste 60 de ani. Succes și să-mi spui dacă ți-a ieșit.

| sabin89 a răspuns:

Mai bine faci pelteahappy

| angel6lust a răspuns:

Șerbetul este rețeta perfectă de spart dinți.

| gabicoo a răspuns (pentru angel6lust):

Rețeta perfectă de spart dinții este să te duci într-o cârciumă de la țară și să faci scandal.

| angel6lust a răspuns (pentru gabicoo):

Da.

| TimberWolf a răspuns (pentru gabicoo):

rolling on the floor)) Aoleu, mor!

| TimberWolf a răspuns (pentru angel6lust):

Pai poate tu faci serbet din samburi asa da.

| Whitte a răspuns:

Serbetul se face din putina apa si 1 kg de zahar.
Problema grea e la amestecat.
Daca ai sucul scurs de la fructe, sau zeama de la fructe fierte in apa, aia e baza care da si aroma.
Un pahar de zeama, 1/2 pahar cu apa. Un pahar fiind cam 150 grame, maxim 200. 1 kg zahar si ceva zahar vanilat. Se fieb impreuna si se amesteca mereu sa se lege. Daca face spuma ca la dulceata, se indeparteaza. Cand e ca o crema mai groasa, se stinge focul. Se amesteca in continuare (un facalet/melesteu e indicat) pana cand se intareste bine. Va fi din ce in ce mai greu de amestecat.
Asa am vazut la matusa mea. Pentru cantitati, am tras cu ochiul intr-o carte.
Nu e la moda cum spune Gabi, pentru ca este greu de facut.