Șerbet făcea bunica mea, nu mai este la modă acum. Nu cred că știe careva din comunitatea TPU cum se face. 90% dintre useri nici nu știu ce e și ce gust are. Întreabă persoane în vârstă din familia ta sau dintre cunoștințele tale tot persoane peste 60 de ani. Succes și să-mi spui dacă ți-a ieșit.
Rețeta perfectă de spart dinții este să te duci într-o cârciumă de la țară și să faci scandal.
Da.
)) Aoleu, mor!
Pai poate tu faci serbet din samburi asa da.
Serbetul se face din putina apa si 1 kg de zahar.
Problema grea e la amestecat.
Daca ai sucul scurs de la fructe, sau zeama de la fructe fierte in apa, aia e baza care da si aroma.
Un pahar de zeama, 1/2 pahar cu apa. Un pahar fiind cam 150 grame, maxim 200. 1 kg zahar si ceva zahar vanilat. Se fieb impreuna si se amesteca mereu sa se lege. Daca face spuma ca la dulceata, se indeparteaza. Cand e ca o crema mai groasa, se stinge focul. Se amesteca in continuare (un facalet/melesteu e indicat) pana cand se intareste bine. Va fi din ce in ce mai greu de amestecat.
Asa am vazut la matusa mea. Pentru cantitati, am tras cu ochiul intr-o carte.
Nu e la moda cum spune Gabi, pentru ca este greu de facut.
SatinEffect întreabă:
WoNdErFuL99 întreabă: