anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum sa fac un cozonac super pufos?

Răspuns Câştigător
| DaRlInGiLuSiOnS a răspuns:

Poi in aluat ar trebui sa pui putina apa minerala si apoi sal framanti..........eu pun apa minerala in clatitehappyhappyhappy

10 răspunsuri:
rroxi44
| rroxi44 a răspuns:

Mie mi-a reusit foarte bine cozonacul dupa o reteta data pe TPU de mariana
http://www.TPU.ro/......r-dummies/
Vezi ca daca cauti la Cauta intrebari sau raspunsuri - cuvantul cozonac ai multe retete foarte bune...

| mioara a răspuns:

Ca sa iasa cozonacul pufos tb sa iei faina cu ooo uri sa fie calda cand te apuci sa faci cozonac sa nu oparesti faina

.Mr.Mike.
| .Mr.Mike. a răspuns:

Nu stiu o reteta dar am vazut la TV o recomandare prin care se spunea sa se foloseasca MARGARINA in locul uleiului. Spuneau acolo ca astfel cozonacul va creste si va deveni mai pufos.

| meioana a răspuns:

... poti sa te duci la o cofetarie si sa intrebi ce folosesc pentru a face aluatul pufos...si daca este de cumparat...
... dar eu cred ca secretul il stiu numai bunicile noastre pentru ca ele de obicei fac un cozonac pufos...
...trebuie si o faina de calitate...de exemplu:grania...
... un praf de copt ceva dar nu foarte mult ca sa nu se simta gustul...
... din cate stiu eu exista un praf special pentru a face aluatul pufosbig grin

| dani9354 a răspuns:

O sa va zic eu cum il face mama mea si chiar o sa va dau reteta:Ingrediente aluat:
600 gr faina
100 gr zahar
1 praf de sare
50 gr drojdie
400 ml lapte
3 galbenusuri de ou
1 ou pentru uns
4 linguri de Rama (unt) topit

Crema:
200 gr zahar
200 gr rama (unt)
200 gr visine desamburite (e optional)
2 fiole de esenta de vanilie (sau 3 plicuri zahar vanilat)
3 linguri cacao
Preparare:

Incalzim laptele cat sa fie caldut si dizolvam in el 1 praf de sare, 100 gr zahar si 50 gr drojdie. Lasam la loc caldut sa dospeasca. Intr-un vas punem cei 600 gr faina adaugam maiaua dospita si cele 3 galbenusuri de ou si framantam bine pana ce aluatul devine omogen. In acest moment adaugam cele 4 linguri de Rama topit si continuam framantatul pana rama topita se lucreaza bine in aluat. Pe o fata de masa pe care in prealabil am presarat-o cu faina rasturnam aluatul si il impartim in sase parti egale. Fiecare parte il intindem sub forma dreptunghiulara cu grosime de jumate centimetru.

Dupa ce am intins aluatul ne apucam de preparat crema in felul urmator: 200 gr rama se freaca spuma cu 200 gr zahar si cele 2 fiole de esenta de vanilie apoi se adauga 200 gr visine desamburite (dupa cum am spus e optional adaugarea de visine).

Aluatul intins se unge cu aceasta crema, fiecare bucata, se ruleaza si apoi impletim tot cate trei rulouri si obtinem astfel doua corzi impletite. Impletiturile le asezam in forma de cozonac unsa si tapetata(daca folositi hartie de copt sa ungeti si aceasta)si lasati la loc caldut la dospit pentru 1 ora. Inainte cu 15 minute de a expira timpul de dospit porniti cuptorul.

Dupa ce corzile au dospit le ungem deasupra cu ou si le dam la cuptorul preincalzit initial cam 10 minute la foc tare apoi reduciti focul la minim si lasati la copt pana la proba cu scobitoarea cand nu mai ramane aluat pe el(eu l-am copt aproximativ 35 minute, dar timpul de coacere difera de la un cuptor la altul).

Dupa ce a copt scoatem din cuptor si lasam impletiturile in tavi acoperite cu un prosop pana racesc un pic (15 minute), apoi le scoatem cu grija, indepartam hartia de copt daca am folosit si le lasam acoperite pana racesc complet.

Se feliaza si se poate servi.
Pofta Buna!

| nicoleta_5825 a răspuns:

Nu trebuie sa-ti lipseasca cea mai buna faina si cei mai buni aditivi de patiserie.

| sorinalaura a răspuns:

Din punctul meu de vedere cred ca reteta e aceiasi la toata lumea doar ca faina conteaza, te sfatuiesc sa cumperi faina dobrogea de trei ooo si drojdia sa fie proaspata, in rest as mai putea sa-ti spun sa nu pui umplutura in exces pentru ca aceasta il impiedica sa creasca si parerea mea e ca sa il faci impletit in 2 pentru ca asa va iesi si aspectuos si pufos

mlm
| mlm a răspuns:

Secretul stii care este sa framanti cu lapte batut si sa pui la kg de faina3 sau 4 oua, nu mai multe ca ingreuneaza, sa stii ca nu musai conteaza faina, depinde cum il framanti, trebuie framantat pina cand apar acele bule de aer, nu o ora sau alte idei preconcepute, vei vedea ca iti va iesi cozonacul super pufos, chiar vreau sa-mi zici cum ti-a iesit dupa ce il faci! Bafta si spor la cozonaci.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

O conditie obligatorie pentru un cozonac reusit e sa nu-l framnati mai mult de 5 minute... e greu de crezut da'i adevarat... happy

| IoanaAlbu a răspuns:

Pentru a iesi cozonacii pufosi trebuie sa tii seama de niste lucruri:
(eu le-am gasit pe un site si mi-au iesit de Craciun niste cozonaci...)
De ex. un cozonac va iesi mai bun cu cat framanti mai mult aluatul. Daca pui o lingura de untura in compozitie, aluatul se va fragezi. Sunt mai multe sfaturi de care trebuie sa tii seama... Uite am gasit linkul cu mai multe sfaturi pentru cine vrea cozonaci pufosi si buni http://www.femeilor.ro/secretele-unui-cozonac-reusit-515.html

Întrebări similare