Folosești orez prefiert, din ăla în punguțe de hârtie.
Sau ai grijă să mesteci și să nu dispară tot lichidul din vasul unde prepari.
Eu fac asa. Daca fac si garnitura(de obicei pulpe de pui) fierb mai intai carnea.Cand e patrunsa carnea, o scot si o strecor. Apoi pun pputin ulei la incins(nu tot timpul) si pun orezul si mestec pana orezul incepe sa se prinda.Pun trei parti de supa la o parte de orez, adica o cana de orez si trei de lichid.Eu am oala antiaderenta sau tuci Nu ar trebui sa se prinda.Mai am si o roata de la plita pe care o pun sub oala.Mestec mereu si adaug lichid macar cald daca acesta scade.Ar trebui sa dureze cam un sfert de ora.Cremos,nu uscat.
Întâi clocotești apa.
Apoi pui orezul, fără să-l speli inainte.
Sau dacă vrei neapărat să-l speli il clătești rapid cu o secunda inainte de a-l arunca in apa clocotită.
E ok si daca il faci fara sa il speli deloc?
Eu niciodată nu-l spăl.
Si e ok si daca se face in apa aia asa colorata de orez?
Ca să nu se prindă deloc de oală spală-l cu apă rece de multe ori până se duce din el tot amidonul.
Atunci boabele nu se mai prind intre ele și nu se mai lipesc de oală.
Dar câteodată depinde si de tipul de orez.
De care tip de orez sa cumpar atunci?
Basmati.
Tu nu ai pe nimeni sa te sfatuiască? Esti tare ciudat.