| VulpeaDinUmbra a întrebat:

Cum sa faci orezul asa fiert fara sa se prinda de oala?

13 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Folosești orez prefiert, din ăla în punguțe de hârtie.
Sau ai grijă să mesteci și să nu dispară tot lichidul din vasul unde prepari.

| Fatamuntilor a răspuns:

Eu fac asa. Daca fac si garnitura(de obicei pulpe de pui) fierb mai intai carnea.Cand e patrunsa carnea, o scot si o strecor. Apoi pun pputin ulei la incins(nu tot timpul) si pun orezul si mestec pana orezul incepe sa se prinda.Pun trei parti de supa la o parte de orez, adica o cana de orez si trei de lichid.Eu am oala antiaderenta sau tuci Nu ar trebui sa se prinda.Mai am si o roata de la plita pe care o pun sub oala.Mestec mereu si adaug lichid macar cald daca acesta scade.Ar trebui sa dureze cam un sfert de ora.Cremos,nu uscat.

| Năsăud a răspuns:

Întâi clocotești apa.
Apoi pui orezul, fără să-l speli inainte.
Sau dacă vrei neapărat să-l speli il clătești rapid cu o secunda inainte de a-l arunca in apa clocotită.

| VulpeaDinUmbra explică (pentru Năsăud):

E ok si daca il faci fara sa il speli deloc?

| Năsăud a răspuns (pentru VulpeaDinUmbra):

Eu niciodată nu-l spăl.

| VulpeaDinUmbra explică (pentru Năsăud):

Si e ok si daca se face in apa aia asa colorata de orez?

| gabicoo a răspuns (pentru Năsăud):

Orezul trebuie spălat.

| Năsăud a răspuns (pentru gabicoo):

Poate că trebuie dar eu am văzut multe tutoriale despre orez și practic e un produs spălat și prespălat in fabrică.
Adică e un produs prelucrat.

| Năsăud a răspuns:

Ca să nu se prindă deloc de oală spală-l cu apă rece de multe ori până se duce din el tot amidonul.
Atunci boabele nu se mai prind intre ele și nu se mai lipesc de oală.
Dar câteodată depinde si de tipul de orez.

| VulpeaDinUmbra explică (pentru Năsăud):

De care tip de orez sa cumpar atunci?

| Năsăud a răspuns (pentru VulpeaDinUmbra):

Basmati.

| darrio2007 a răspuns (pentru VulpeaDinUmbra):

Tu nu ai pe nimeni sa te sfatuiască? Esti tare ciudat.

| AndreiMad07 a răspuns:

Sa-l faci pe plita nu pe foc.

Întrebări similare