Pune produsele lactate in frigider la cel mult 2 ore dupa ce le-ai cumparat, iar inghetata la congelator cat mai rapid. Desi procesul de pasteurizare controleaza in mare parte bacteriile, exista multe tipuri de bacterii care se pot dezvolta. Daca ai tinut un produs lactat mai mult de 2 ore la temperatura camerei, e mai sigur sa-l arunci.
Infasoara branza in folie de plastic si tine-o doar la frigider, ca sa te asiguri ca nu se dezvolta mucegai. Daca acest lucru s-a intamplat, totusi, taie bucata de mucegai de pe branza la cel putin un centimetru in adancime. Daca gasesti mucegai in branza de vaci, brie sau feta, arunca intreaga bucata din prima.
Verifica mereu termenul de garantie de pe ambalaj si nu consuma niciodata produse lactate trecute de acest termen.
Daca mergi la un picnic, tine produsele lactate inconjurate cu gheata, ca sa fie proaspete.
Poti tine laptele la congelator pana la trei luni! E perfect utilizabil, dar dezgheata-l in frigider, si nu la temperatura camerei!
Untul poate fi tinut in frigider pana la 2 saptamani sau in congelator, intre 6 si 9 luni.
Untul nu stiam ca se poate pastra si la congelator, dar acum am aflat si o sa folosesc sfatul.Cascavalul stiu ca se pastreaza la frigider in cutie de plastic cu 2-3 cuburi de zahar langa el.
Smanatana poate ramane deschisa in frigider doar 2-3 zile, chiar daca a fost pasteurizata, sterilizata sau uht.acoperita, altfel imprumuta toate mirosurile din frigider.depinde daca este sterilizata sau uht si cata grasime are, cea uht se poate conserva o zi mai mult pentru ca este impachetata intr-u mediu steril.acelasi lucru se intampla cu laptele. untul si branza se pastreaza pe o baza de sticla sau plastic si acoperite de un bol de sticla. daca stau pe o baza(fund)de lemn, acesta absoarbe tota umiditatea si raman"seci".