anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum se pun maslinele la sarat?

Răspuns Câştigător
| rael a răspuns:

Maslinele sunt crude? Măslinele crude sunt foarte amare şi nu pot fi consumate. De aceea sunt tratate cu o leşie specială care le extrage substanţa amară timp de câteva zile, după care se pun în saramură sau sunt acoperite cu sare timp de câteva săptămâni, pentru a-şi păstra culoarea intensă. Asta ca procedeu industrial.

Pentru tine acasa :
Pentru conservarea maslinelor se poate folosi orice tip de recipient (de sticla, plastic, etc) singura conditie este sa aiba capac. Maslinele trebuie intai spalate bine si verificate sa fie in stare buna (tari, fara "riduri", fara gauri, pete, etc).
Pasul 1 - "spargerea" maslinelor.
Pe un fund de lemn se pune o mana de masline (6-7) si cu un alt fund de lemn se preseaza asupra lor, lovind-ul pana cand se sparg toate maslinele (presara-le cu niste sare sa nu alunece), apoi se spala. Maslinele astfel pregatite se pun intr-un recipient si se acopera cu apa pana la nivelul maslinelor. Apa se schimba la fiecare 24h timp de 4 zile, dupa care se gusta maslinele. Daca inca sunt amare se schimba apa pentru inca 24 de ore dupa care se probeaza din nou. Daca mai este necesar se mai schimba apa inca odata. In orice caz, nu este recomandat sa se faca aceasta operatie mai mult de 7 zile.

Pasul 2 - Saramura
Saramura se face dupa gustul fiecaruia insa, o metoda eficienta este testul oului. In recipientul in care se vor conserva maslinele trebuie turnata apa pana se acopera maslinele de 4 degete. Apoi se separa din nou apa de masline in alt recipient. In apa separata se introduce un ou la temperatura camerei si se adauga si se dizolva sare pana cand oul incepe sa se ridice la suprafata apei. Este semnalul ca s-a dizolvat suficienta sare.

Pasul 3 - Marinarea
In recipientul in care se vor conserva maslinele se aseaza randuri de masline si randuri de "ierburi" alternativ. Ca ierburi se pot folosi orice: cimbru, busuioc, marar uscat, orice mirodenie ne place. Cand se termina maslinele, se adauga saramura, o capatana intreaga de usturoi si foi de dafin. Se pastreaza acoperite timp de cateva zile, sa se amestece aromele.

http://forum.culinar.ro/......-marinate/

4 răspunsuri:
.Mr.Mike.
| .Mr.Mike. a răspuns:

Pui maslinele intr-un borcan cu apa si sare...Ar fi de preferat sa le scoti samburii inainte pentru a se mura mai repede.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

3 litri apa, 1 litru otet de mere, 4 linguri sare, 2 linguri zahar, 2 linguri ulei, mirodenii, usturoi, ceapa, se fierb si cand clocotesc se pun maslinele dupa ce au fost tinute in apa timp de 6-7 zile schimbandu-le apa zilnic.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Stau si ma minunez ca asa zis bucatar specialist ce sunt, ce ineptii se pot scrie referitor la marinarea maslinelor indiferent de culoarea lor. Probabil cei care au postat pe aici nu au lucrat in viata lor in bucatarie si cu atat mai putin in Grecia, Spania, Italia, Turcia unde marinarea maslinelor este precum marinarea si murarea verzei, castravetilor, muraturilor taranesti etc. Daca as sta sa ma gandesc la cat de amara este coaja de pepene atunci cand o punem la murat, greu de crezut ca un tratament i-ar fi indicat pentru a scapa de amareala. De fapt ceea ce nu se intelege ca folosirea lesiei sau pastrarea in apa indiferent cate zile, nu va scapa de amareala maslinelor ci dimpotriva o sporeste prin dilutie si absorbtie. Initial nu am vrut sa las vreun comment dar ma gandesc la cei care mai dau si bani pe ele, sa se trezeasca ca nu au reusit sa le mureze si s-au si stricat? Nasol moment.

| Adinuta a răspuns:

Buna,

Maslinele se pun la saramura la fel ca muraturile noastre:) Cu sare grunjoasa si lasate la murat.
Iti las mai jos cateva retete, alegi ce crezi de cuviinta.
http://www.lauraadamache.ro/......inele.html
http://culinar.ghidularadean.ro/......sline.html
http://www.bucataras.ro/......14897.html
http://www.gustos.ro/retete-culinare/msaline-verzi-murate.html
http://inbucatariecuaziz.blogspot.ro/......murat.html

Sper sa te ajute toate aceste metode.

Întrebări similare