| Elelena65 a întrebat:

Dacă nu am stors bine o rochie după ce am spalat-o la mâna, poate intra la apa? Rochia este din vascoză și am spalat-o manual pentru ca așa scrie pe etichetă și m-am gândit că dacă o bag la mașina de spălat poate o stric.

4 răspunsuri:
| lpavel a răspuns:

Daca nu esti sigura pe un material o poti spala cu apa rece la masina, eventual la un program scurt! Unele materiale sunt sensibile la apa calda, de fierbinte nici nu mai vorbim dar apa rece merge la orice, dar chiar orice, nu trebuie sa te chinuiesti sa speli la mana! Uita ce scrie pe etichete in cazul acesta!

| Elelena65 explică (pentru lpavel):

Cea mai mică temperatura la mașina de spălat pe care o am eu este 20 de grade și m-am gândit ca e mai ok să o spăl la mâna cu apa rece. Și în plus mașina învârte hainele și m-am gândit ca poate intra la apă din cauza asta

| Elelena65 explică (pentru lpavel):

După ce am spălat rochia la mâna și nu am reușit să o storc bine de apă, m-am gândit să o bag la programul de stoarcere al mașinii dar mi-a fost teamă că intra la apă

| lpavel a răspuns (pentru Elelena65):

Vara apa rece de la robinet are 18-20 de grade asta ca sa stii iarna trebuie s-o incalzeasca sa ajunga pana la 20 de grade!
Concluzie: chiar daca ai spalat-o la mana tot in apa de 20 de grade ai spalat-o! Nu e nimic, nu stiai, acum stii! Apoi cum am mai zis: apa calda/ fierbinte strica unele tesaturi mai fine, supraelastice etc nu apa rece si nu masina de spalat. Totusi daca are si uscator da, si ea o poate strica! Totul pleaca de la temperaturi ridicate!
Deci cu apa rece (in cazul masinii tale 20Grade) si stoarcere la viteza minima poti spala orice material, nimeni nu mai spala la mana!