anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Doresc reteta prajiturii Mariana identica la forma cu prajitura Boema si care se gasea de vanzare la cofetarii pana in anul 1989.

1 răspuns:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ingrediente:
blat:8 oua, 8 linguri zahar, 7 linguri faina, 1 lingura cacao, 1/2 lingurita praf de copt. crema si decor:700 ml lapte, 2 plicuri budinca de caramel, 10 linguri zahar, 250g unt sau margarina, 500ml frisca lichida, 1 plic intaritor frisca, 2 plicuri capucino.
Mod de preparare: Separi albusurile de galbenusuri.Bati spuma albusurile apoiadaugi treptat zaharul si bati in continuare pina se intareste bezeaua. incorporezi pe rind in bezea, amestecind de jos in sus, galbenusurile, praful de copt, faina si cacaua, cernute in prealabil impreuna. torni compozitia intr-o tava cu dim.de aptoximativ 25*35 cm unsa cu margarina si tapetata cu faina. coci blatul timp de 30-35 minute la foc potrivit, in cuptorul prencalzit.inte timp preperi budinca din praf, lapte si 6 linguri de zahar, urmind instructiunile de pe ambalaj.freci spuma untul moale si adaugi lingura cu lingura budinca racita, omogenizind crema.caramelizezi zaharul ramas, il stingi cu 100ml apa si torni siropul fierbinte peste blatul racit. astepti sa se raceasca blatul insiropat si il ungi cu crema, apoi dai prajitura la frigidert.bati frisca cu intaritorul. tai prajitura in bucati pe care folosind un cornet le decorezi cu frisca.presari praf de capucino pe fiecare prajitura.