falafel e de post, e facut din naut DAR daca e gatit in ulei unde inainte s-au prajit aripioare de pui de ex, nu mai e de post! Ai grija de unde mananci, intreaba inainte
eu am gasit doar asta ) cautind pe google ((
Timp de preparare:
45 min (complexitate redusa)
Ingrediente:
300 gr. boabe de naut, patrunjel, o capatina usturoi, 1 praf de copt
Mod de preparare:
Se lasa boabele de naut la inmuiat, ca si fasolea boabe. Cind sint bine de tot inmuiate se dau prin masina de tocat impreuna cu ingredientele. Din aceasta copozitie se fac chiftelute mici care se prajesc in ulei.
Se pun in "pita", piine turceasca, sau in baghete taiate, impreuna cu diferite salate proaspete, dupa preferinta
Eu am facut falafel in doua moduri:
1. am cumparat gata preparat de la arab, acasa doar l-am facut chiftele si l-am prajit.
2. am cumparat praf (pare sa fie natural), parca e o marca siriana, la care am adaugat apa (e gresit pe instructiuni, zice sa adaugi la un plic cit trebuie de fapt la amindoua), l-am framintat, am facut chiftele si l-am prajit.
In ambele cazuri a fost bun.
http://forum.softpedia.com/lofiversion/index.php/t178742.html
Da, poate fi de post, din moment ce nu are carne! Dar sa ceri sa nu-ti puna sos de iaurt sau maioneza, poate maioneza vegetala. E cam sec fara sos, sa stii.
Falafel-ul este echivalentul vegetarian al shawormei. Adica in loc de carne, se face cu niste chiflete vegetale (soia si alte vegetale, gen cartof, rosie, verdeata, ceapa, usturoi, etc). Deci banuiesc ca e de post.
anonim_4396 întreabă:
ionutzt14 întreabă: