Reteta este luata dintr-un numar mai vechi al revistei Ioana. Au iesit foarte bune si, intr-adevar, asa cum scrie si in revista, aceste fursecuri ti se topesc in gura. Se fac cu aparat de spritat, insa eu, neavand aparat dintr-asta, am folosit o punga cu forma pentru decorat torturi si au iesit acceptabile ca prezentare, iar gustul a fost... nu se poate descrie in cuvinte... trebuie sa gustati!
Ingrediente pentru aproximativ 30 bucati:
125g unt,
100g zahar pudra,
50 ml lapte,
1 galbenus,
1 lingurita coaja de portocala,
150g faina,
50g migdale macinate,
1 lingura jumate de amidon,
o jumatate lingurita praf de copt,
o lingurita extract natural de vanilie.
Mod de preparare:
Cuptorul se preincalzeste la 180C. Untul se freaca spuma cu zaharul pudra, apoi se adauga laptele, galbenusul, coaja de portocala si vanilia. Se framanta o coca incorporand faina, migdalele, amidonul si praful de copt.
Aluatul se pune intr-un aparat de spritat si se fac fursecuri de forma dorita. Eu am pus aluatul intr-o punga cu forma pentru decorat torturile si au iesit asa cum puteti vedea in poze.
Se aseaza fursecurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc cca. 10 minute. Nu se scot din tava imediat, pentru ca sunt inca moi si se pot rupe.
Dupa ce s-au racit, puteti sa le glazurati. Puneti intr-o punga 30g glazura, apoi crestati un pic punga la un colt si trasati linii fine de ciocolata pe fursecuri. Eu le-am gustat si am considerat ca nu mai au nevoie de glazura, erau delicioase ![]()
Sunt foarte, foarte bune si aromate, vi le recomand cu incredere, chiar si pentru masa de Paste.
Sper ca te-am ajutat! Numai bine.![]()
Nu ma prea pricep eu... da uite site`u asta mi se pare bun:D!
http://simplufeminin.com/site/node/71
Chiar daca nu sunt fursecuri cu migdale, sigur o sa-ti placa ideea :D
http://craciunonline.wordpress.com/2013/10/30/fursecuri-vitraliu/
ledzeppelin întreabă: