| emiliaconstantin2005 a întrebat:

Bună ziua.
Astăzi am căutat un job, am dat de un anunț, am aplicat pe mail și a zis ca pentru etapa următoare să trimit număr de telefon și buletin. În prostia mea mare pentru ca eram la volan, am trimis buletinul, apoi am realizat ce prostie mare am făcut.
Ce poate face cu buletinul?
Oricum mă duc luni să îmi fac altul să nu stau cu grijă dar momentan ce se poate întâmpla?
Ce e de făcut?
Ei nu îmi mai răspund la mail-uri.

9 răspunsuri:
| mariuspinciuc a răspuns:

Cu CNP ul, implicit cu cartea de identitate se pot face multe. Cel mai vechi șmen care se făcea până anul trecut era să se facă împrumuturi la CAR de tip IFN pe numele fraierului. Fondurile de împrumut tip IFN se fac online, cu trimiterea de documente pe mail și transferul de bani în cont. De anul trecut însă s-a înăsprit legea și IFN urile sunt obligate să verifice mai bine identitatea solicitanților, inclusiv cu video și buletin. Așa că te poți aștepta să-ți vină înștiințare că nu ți-ai plătit rata la CAR spre exemplu. Alte mănării cu buletine se fac la pariuri, la închirieri de mașini, la hoteluri, pentru plata amenzilor și lista poate continua. Dar tu stai liniștită, poate ai noroc.

| emiliaconstantin2005 explică (pentru mariuspinciuc):

Sunt foarte agitată, luni mă duc să schimb buletinul.O să se rezolve așa?

| emiliaconstantin2005 explică (pentru emiliaconstantin2005):

Știu ca sunt proasta ca am dat buletinul dar pe moment nu mi-am dat seama

| mariuspinciuc a răspuns (pentru emiliaconstantin2005):

Până expiră buletinul nu. Apoi sunt șmenuri unde este nevoie doar de CNP. Dar repet, tu poate ai noroc și nu ți se întâmplă nimic. Sau poate nu...Să-ți fie învățătură de minte, CI cu CNP-ul nu se prea cere decât de poliție, sau când faci ceva contracte pe la bănci, etc. (ai prins ideea), tocmai din cauza GDPR adică chestia cu folosirea datelor personale.

Da știu ca sunt idioata mare dar
Nu mi-am dat seama efectiv eram în mers
Păi cum să mai fie valabil dacă fac altul?

Spre exemplu să faci un cont la pariuri ăia se uită dacă buletinul nu este expirat, nu îl interesează altceva.

A păi și în afară de asta?
Îmi este foarte teamă

În afară de asta, cum am zis mai sus. Mai încearcă să iei legătura cu ăia să îi întrebi de ce totuși le-a trebuit buletinul. De asemenea să ții mail ul cu care ai trimis documentul să l ai acolo. Probabil te agiți degeaba.

Eu nu cred sincer.
M-am interesat și trebuie măcar să schimb buletinul și cam aia e.Ma simt ca un copil de 12 ani în situația asta